Home Vijesti Komadina: Onečišćenje mora nije povezano s LNG terminalom

Komadina: Onečišćenje mora nije povezano s LNG terminalom

115
0
RIJEKA, 10. 06. 2022. - KONFERENCIJA BLUE GROWTH - KVARNER 2030, PLAVI RAST - KVARNER 2030, LURSSEN, ACI, NOVI LIST, GITONE Zlatko Komadina, župan, Primorsko-goranska županija SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u ponedjeljak da su analize uzoraka mora pokazale kako eventualno onečišćenje mora kod Omišlja, na koje se sumnja, zasad nije povezano s radom LNG terminala u Omišlju.

– Što se tiče LNG-a, u javnosti je rečeno da je bilo zagađenje pa sam osobno prošlog tjedna dao nalog županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo da isplove s našom Kapetanijom i uzmu uzorke mora, izvijestio je Komadina na redovnoj konferenciji za novinare.

Rekao je da su svi uzeti uzorci negativni, da su svi uzeti uzorci pokazali da nema biološkog zagađenja niti da ima klora u smislu ispiranja cijevi kod LNG tankera.

Dodao je da je jedan uzorak na 500 metara od LNG terminala pokazao dosta prisutnih mrtvih mikroorganizama, što, kaže, navodi na sumnju da je neki brod ispustio balastne vode.

– Tako da za sada nema nikakve veze eventualno onečišćenje, na koje se sumnja, s LNG terminalom“, izjavio je.

Udruga Eko Kvarner i njezin predsjednik Vjeran Piršić prijavili su prošlog četvrtka da je između Omišlja i Njivica na otoku Krku znatno onečišćeno more, navodeći da se to jasno vidi na priloženim fotografijama, na kojima se vidi i područje LNG terminala, a o tome su obaviješteni i mediji.

Previous articleOsijek objavio video Pampasa: Rođendanska želja uskoro ispunjena!
Next articleGoogle opet kreće snimati hrvatske ulice za Street View, evo kada je na redu Rijeka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here