Vijesti

Komadina: Potrebno hitno utvrditi uzroke neugodnog mirisa!

Komadina: Potrebno hitno utvrditi uzroke neugodnog mirisa!

Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, pročelnik Ureda županije Goran Petrc, pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević te ravnatelj JU Zavod za prostorno uređenje Adam Butigan izvijestili su novinare o aktualnim temama na redovnoj tjednoj tiskovnoj konferenciji.

Župan je svim umirovljenicima čestitao njihov dan te istaknuo kako Županija svake godine poklanja predstavu, najavio je i otvaranje škole te sportske dvorane u Puntu, događaj u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja prilikom kojega će se Muzeju predati ratna zastava 111. brigade te skori početak izgradnje nove škole na Marinićima. Također, župan je istaknuo kako je prošli tjedan održao sastanak s ministrom Olegom Butkovićem na kojemu je bilo riječ i o obilaznici Viškovo te cesti Hrvatsko-Ložac. Što se tiče završetka brze ceste na Viškovu, predstoje samo završni radovi, međutim, u tijeku je žalba ponuditelja radova te, u slučaju da ne bude prihvaćena, potrebno je krenuti u novi postupak nabave. S druge strane, cesta Hrvatsko-Ložac trebala bi biti otvorena krajem listopada. Završetak kružnih tokova Martinkovac te Kuk 2 predviđeno je za kraj studenog. Na pitanje novinara o situaciji oko Marišćine, župan je istaknuo kako je ponudio pokloniti Općini Viškovo županijski udio u Ekoplusu od 48,72 posto. Smatra da bi Općina Viškovo time dobila veću odgovornost upravljanja, a i ŽCGO Marišćina nalazi se upravo na području Viškova te bi od većinskog udjela u Eko Plusu dobila financijske benefite. Istaknuo je i važnost odvajanja komunalnog otpada, a u PGŽ prednjači Krk s čak 53 posto, dok je prosjek Županije oko 20 posto. Upravo bi veći postotak odvajanja komunalnog otpada doveo do smanjenja ostatka otpada koji je potrebno voziti na obradu u Marišćinu. Župan je naglasio da je potrebno hitno utvrditi uzroke neugodnog mirisa, a Županija i Grad Rijeka ponudili su financirati trošak angažmana te analize neovisne ekspertne skupine.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Krk i Rijeka danas najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.