Home Najnovije Komadina: SDP-u je vlast suđena

Komadina: SDP-u je vlast suđena

858
7

Politika HDZ-a potrošila je vrijeme i novac građana bez rezultata, ali se ta stranka žilavo drži na vlasti i nema sluha za civilni sektor i prosvjede koji traže promjene, rekao je na današnjoj sjednici primorsko-goranske Županijske organizacije SDP-a njezin predsjednik i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina.

‘Zadnji je čas da vlast preuzme odgovorna opozicija predvođena socijaldemokratima’, izjavio je i dodao da je njima i koalicijskim partnerima ‘vlast suđena’.

Komadina je rekao da njih kao novu vlast i novu vladu čekaju reformski procesi te najavio administrativnu, fiskalnu i gospodarsku reformu, kao i promjene u javnom sektoru, upravi i samoupravi.

Ocijenio je da HDZ nameće tezu da se izbori ne mogu održati zbog procesa pristupanja EU te da ciljaju na zadnji rok za održavanje izbora, ožujak sljedeće godine. Smatra, međutim, da bi bilo dobro da izbori budu barem poslije ljeta, a prije donošenja proračuna za 2012.

HDZ završetak pregovora, kako je rekao, želi iskoristiti kao argument s kojim bi nastupio na izborima, a to nije fer, jer EU ne smije biti alibi za odlaganje izbora niti izbori smiju biti opterećeni ulaskom u EU.

Govoreći o izmjenama zakona o izbornim jedinicama, naglasio je da je HDZ svjestan da od Europe nema ništa u razdoblju u kojem su to zamislili, pa bacaju crnilo, da bismo se bavili nečim drugim. Taj izborni inženjering, kako je dodao, nagovještaj je izborne prevare i koristi ga se samo da se zamagle neke teme, a HDZ ostvari koji mandat više. (tportal)

7 COMMENTS

  1. Eto sramota je da u RH mi ne biramo između nekih stranaka nego biramo protiv nekog ili će bit crveni ili plavi nema prave političke opcije, a SDP-u bi bilo bolje da pocnu smišljat pravi program program oporavka našeg gospodarstva i kako ćemo pokrenut proizvodnju i društva općenito pa da eto zasluženo dobiju izbore a ne mi ćemo ovo mi ćemo ono a na kraju će podjelit stotinjak porcija graha i bedževe za kampanju nemojte samo najavljivat nego planirajte i ostvarite planirano, a HDZ-e i ovako zna jer HDZ zna 😀 da neće dobit izbore pa i kome se još da bit na vlasti kad je ovakvo loše gospodarsko stanje u RH no opet će SDP-ovci po svojem starom obicaju reć da su za sve krivi HDZ-ovci pa da oni i nisu mogli puno ucinit eto loptica će se naravno vraćat od strane HDZ-a i evo nam još 4 godine našeg smiješnog igrokaza crvenog i plavog .

  2. Hebote,sad će nam biti suđeno umijesto onih ružnih glava,gledati ove ružne glave u obliku:Komadine,Vujića,one debele prasice iz Hns-a,Đanija Poropata,Liničke,i ostali uhljebljenih sisača novca iz državnog proračuna. I još k tome morat ćemo za svaku njihovu pi..dariju slušati županijsku himnu. MAMIĆU Vam hebem.

  3. stvarno nemožeš vjerovati da ljudi mogu lupati gluposti ovo što govori župan je isto kao da se pogledaš u špiglo ikažeš ja sam najljepši

  4. ono sto je hdz i kalmeta u hrvatskoj, to su zlatni i njegova tvrtka u rijeci. investitorisu u vise sportskih objekata u gradu rijeci. od bazena kantrida – sasvim neopravdano najskupljeg bazena u europi. atletska dvorana kantrida, izgradjena od istog investitora, ubrzo nakon pustanja u funkciju se pokazala neadekvatnom za iole vaznije atletsko natjecanje a i nesasvim adekvatnom za trening jer je sagradjena nepravilno, tj staza je prekratka. nova dvorana. sportski centar zamet, nova dvorana, novi velicanstven sportski objekt u rijeci cak futuristickog izgleda, neadekvatan za ikakvo vaznije sportsko natjecanje osim eurpskog prvenstva u sahu i audicije za zvijezde plesu. dvorana je dozivila vrhunac koncertom masima savica. rijeka sport osim monopola u gradu ima i kontrolu nad stadionom kantrida pa je tako neslavno zavrsilo i postavljanje umjetne trave na vise rijeckih stadiona kao i trava na stadionu kantrida. interesantno je kako je u svakom projektu budzet probio sve dopustene barijere do tocno do zadnje kune. o projektima i njemu bi se jos moglo pisati. (Ne bi čovjek vjerovao da je to moguće, ali još jedan projekt Rijeka sporta završit će s dodatnim radovima u vrijednosti od 9,6 milijuna kuna što je, gle čuda, 23,85 posto vrijednosti osnovnog ugovora za izgradnju završne faze bazenskog kompleksa koja košta 40,4 milijuna kuna. Postotak je izuzetno bitan zakon nalaže raspisivanje novog javnog natječaja ako dodatni radovi prelaze 25 posto. Kao i u drugim sličnim slučajevima, Atletska dvorana, Centar Zamet, taman se slučajno poklopi da dodatni radovi narastu do iznosa koji ne obvezuje investitora na raspisivanje novog natječaja, već se ti poslovi odrade s postojećim izvođačima, a to su GP Krk i Strabag.)

  5. Ovo što imamo sad je sranje, a kad dođena vlast koalicija “Kukunama” onda može biti i veće.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here