Home Top Vijest Končar potvrdio kupnju Brodotrogira i 3. maj, Kraljevica u paketu uvjetno

Končar potvrdio kupnju Brodotrogira i 3. maj, Kraljevica u paketu uvjetno

1297
0

Danko Končar i njegova tvrtka Jadranska ulaganja kupuju trogirsko brodogradilište, riječki 3.maj te uvjetno Kraljevicu. Tu infromaciju potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju Končar osobno nakon što je telefonski o svojoj konačnoj namjeri obavijestio i potpredsjednika Vlade Radimira Čačića.

– Moja je odluka konačna i sve što sada slijedi je konačno definiranje i potpis kupoprodajnih ugovora. Što se mene tiče to možemo obaviti u par dana, no realno dogodit će se vjerojatno do kraja mjeseca, na tom poslu sada rade naši pravni timovi.

Predaleko sam otišao da bih na kraju odustao. Moj uvjet je,m a to sma rekao i potpredsjedniku, je kupnja 3.maja ali samo brodogradilišta bez njihovih tvrtki kćeri, kao što je TIBO, a što se tiče Kraljevice u akviziciju idem ukoliko riješe pitanje plaćanja s francuskim naručiteljem.

Ako ne, Kraljevica će tad vjerojatno u stečaj ali i u toj varijanti spreman sam preuzeti i to brodogradilište da li kroz 3.maj ili kao odvojenu tvrtku, u ovom trenutku ne mogu reći jer su tu još opcije otvorene, rekao nam je Končar. Potvrdio je nadalje svoju namjeru da dio svog vlasničkog udjela u brodogradilištima ustupi radnicima, što je ponovio i na svom zadnjem susretu s radničkim predstavnicima škverova.

-Jasno sam im rekao a oni su to i prihvatili da je ovo trenutak u kojem se moramo zajednički angažirati na spašavanju zdrave jezgre brodograđevne industrije.Sam u tome neću uspjeti a oni su svjesni da su ovom privatizacijsom dobili još jednu šansu za spašavanje svojih tvrtki.U ovom trenutku najvažnieje je za navoze osigurati nove poslove i na tome sam maksimalno angažiran, naglasio je Končar.

Ministarstvu gospodarstva Jadranska su ulaganaj potvrdu o namjeri kupnje navedenih brodogradilišta dostavili su danas i u pismenoj formi, piše Slobodna Dalmacija.

Previous articleČitanje grada – dokumentarni film inspiriran Radmilom Matejčić
Next articleLuka Koper: Pretovar povećan 11%, dobit iz poslovanja skočila 45%

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here