Home Top Vijest Kultni berlinski pub zabranio ulazak Angeli Merkel i drugim dužnosnicima, nitko ih...

Kultni berlinski pub zabranio ulazak Angeli Merkel i drugim dužnosnicima, nitko ih zbog toga nije optužio za fašizam niti se uspoređivao sa Židovima

219
0

Vlasnici berlinskog puba njemačke političare na čelu s Merkel smatraju odgovornima za uvođenje strogih mjera namijenjenih suzbijanju širenja koronavirusa.

Kultni berlinski pub ‘Ständige Vertretung’ (Stalno predstavništvo) njemačkoj je kancelarki Angeli Merkel, ministru financija Olafu Scholzu i ostalim vodećim političarima zabranio ulaz zbog najavljenih mjera privremenog zatvaranja svih ugostiteljskih objekata, koja je na snagu stupila danas, prenosi Spiegel.

O tomu su vlasnici puba Jörn Peter Brinkmann i Jan Philipp Bubinger izvijestili u videoporuci objavljenoj na Facebooku, prenosi Net.hr.

Vlasnici berlinskog puba njemačke političare na čelu s Merkel smatraju odgovornima za uvođenje strogih mjera namijenjenih suzbijanju širenja koronavirusa. I vlasnici ostalih restorana ogorčeni su uvođenjem karantene u Njemačkoj, koja zabranjuje rad ugostiteljskih . Pritom se pozivaju na rezultate istraživanja Instituta Roberta Kocha, po kojima izgledi za zarazu u sličnim ugostiteljskim objektima ne prelaze tri posto. Po njihovim riječima, vlada se nije dobro pripremila za drugi val epidemije koronavirusa.

“Vlada nije poduzimala odgovarajuće korake i bilo je očekivano da će liječnici na kraju raditi na granici izdržljivosti”, kažu u videozapisu vlasnici lokala.

‘Ne nadajte se više svinjskoj koljenici iz naše kuhinje’

Podsjećaju da podaci ukazuju na to da je u restoranima koronavirusom zaražen vrlo malen broj ljudi, no da su ti ugostiteljski objekti unatoč tomu na udaru novih mjera u Nemačkoj te podsjećaju da ova industrija zapošljava oko dva i pol milijuna ljudi. Brinkmann i Bubinger u videozapisu ističu da je među njihovim gostima puno političara.

Neki od tih istih političara odlučili su ponovno zatvoriti restorane i zabraniti nam rad. Njih odmah stavljamo na crnu listu. Neće nam biti drago uslužiti kancelarku Angelu Merkel, ministra financija Olafa Scholza, avarskog premijera Markusa Sodera, gradonačelnika Berlina Michaela Müllera“, rekli su, pozivajući svoje kolege da se pridruže njihovu potezu.

U videozapisu poručuju Angeli Merkel i ostalim političarima “da se svinjskoj koljenici iz njihove kuhinje više ne nadaju”.

 

Previous articleŽarko Puhovski i Sanja Barić: Objava vlasnika ‘Three Monkeys’ nije rasizam ni fašizam ali zakon zabranjuje i diskriminaciju
Next article30 novozaraženih u PGŽ, nema preminulih

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here