Biznis

Konferencija ‘Sell me this pen’ na Ekonomskom fakultetu

Konferencija ‘Sell me this pen’ na Ekonomskom fakultetu

25. listopada 2018. u dvorani Aneks Ekonomskog fakulteta u Rijeci u sklopu „Tjedna karijera“ održana je konferencija o marketingu i prodaji „Sell me this pen“. Za organizaciju same konferencije pobrinuli su se članovi međunarodne organizacije mladih AIESEC Rijeka uz financijsku pomod Studenskog zbora Sveučilišta u Rijeci.
Prvo na rasporedu, u prepunoj dvorani, bilo je predavanje Daria Begonje, voditelja razvoja poslovanja u Toyota viličarima. S pristupnicima, vedinom studentima Ekonomskog fakulteta, podijelio je vlastita iskustva te im otkrio neke tajne u poslovnim pregovorima i prodaji: način na koji se pristupa klijentu, kako istražiti što mu treba, te u konačnici, oblikovati svoju ponudu po njegovim potrebama. Poslije teorije publika se okušala i u simulaciji zatvaranja ugovora, a oni odvažniji svoje iskustvo su podijelili s ostalima.
Nakon predavanja slijedio je ručak te kratki odmor. Ubrzo su se pristupnici i govornici vratili na svoja mjesta te se konferencija nastavila. Održano je predavanje i Radionica Digitalnog marketiga Erste&Steiermärkische banke koju su vodili Ivan Toth i Roberta Grofelnik. U sklopu radionice održano je natjecanje te su onima najboljima podijeljene nagrade. Uz radionicu napravili su case study, istraživačku metodu u kojoj se lakše dobiju korisne povratne informacije, vezan za razvoj mobilne aplikacije za mlade.
Poslije kratke stanke red je došao na predavanje Gorana Čandrlida, suosnivača najpametnijeg kišobrana na svijetu – Kisha, koji trenutno radi i kao CMO tvrtke za web infrastrukturu GlobalDots. Njegovo predavanje bilo je o 19 kanala prodaje i marketinga. Pitanja na koja je odgovorio bila su: zašto su kanali prodaje uopde važni, kako odabrati onaj najbolji te kako izbjedi najlošije kanale u određenom trenutku. Pristupnicima je pojasnio kako testirati vlastiti proizvod na tržištu te se u pravo vrijeme uključiti na tržište.
Moderatorica konferencije bila je dr. sc. Ivana First Komen koja je brinula o tijeku konferencije te uvodima i zaključcima pojedinih predavanja. Konferencija je bila izuzetno interaktivna zbog toga što su pristupnici, osim postavljanja pitanja, izvršavali neke zadatke koje su im predavači zadali. Odaziv na samu konferenciju nadmašio je sva očekivanja te se je tražilo mjesto više

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

U Rafineriju nafte Rijeka stigla 55 metara duga kolona

spJanuary 17, 2019

Trgovački sud imenovao privremenog stečajnog upravitelja 3.maja

spJanuary 4, 2019

Goran Frković i Vjekoslav Dorić novi članovi Uprave Jadrolinije

spDecember 18, 2018

Ministar Horvat: Vlada ima dva potencijalna partnera za Uljanik i 3. maj

spDecember 13, 2018

Za vođenje stečaja Brodomaterijala potrošeno 71 milijun kuna!

spDecember 6, 2018

Izgradnja moderne tvornice peleta u Delnicama u završnoj fazi

spDecember 4, 2018

Debeljaku zabranili dolazak u 3. maj!

spNovember 20, 2018

U riječkoj luci pad prometa, a Koper zapošljava 800 radnika!

spNovember 18, 2018

AKCIJA: Dopunsko zdravstveno uz 30% popusta do 18. studenog!

spNovember 16, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.