Home Sport Konkurencija zabrinuta zbog ubojitog oružja Rijeke, slijedi li naputak sucima da zaustave...

Konkurencija zabrinuta zbog ubojitog oružja Rijeke, slijedi li naputak sucima da zaustave Smolčića?

293
0
ff8bc5de 462c 49bb 8fa8 ac40841cefe9 (1)
Smolčićevo izvođenje auta zabrinulo Dinamo i Hajduk

Rijeka je u nastavku sezone upisala tri pobjede u tri utakmice i zauzela vrh tablice. Pobijedili su bijeli Goricu u Gorici (2:3) i Hajduk u Splitu (1:2) nakon velikih preokreta, a u zadnjem kolu je deklasirala Istru s 3:0 na domaćem terenu. Bijeli su tako postali najozbiljniji kandidat za prvaka što je očekivano uznemirilo konkurenciju koaj smišlja načine kako zaustaviti naizgled nezaustavljive bijele. Ako treba, i van sportskog terena.

Ubojito oružje bijelih na putu do maksimalnog učinka bili su auti koje fenomenalno izvodi branič Rijeke Ivan Smolčić. On može baciti loptu jako daleko, a ekipa je naučila iskorištavati tu prednost, pogotovo u situacijama u kojima u šesnaestercu protivnika ima nepotopivog sidruna Jorgea Obregona. Njegovo izvođenje auta na Obregonovu glavu su izluđivali obrane Gorice i Hajduka, koje su iz takvih situacija primile po dva pogotka. I protiv Istre je Smoličić na isti način pomogao momčadi da dođe do penala.

Mišljenja ‘anonimnih eksperata’

Dio medija sklonih Dinamu i Hajduku počeo je s pritiscima na suce konstatacijom da Smolčić neispravno baca aut, a kao argument za takve tvrdnje prenose mišljenja ‘anonimnih eksperata’.

‘Ovaj način na koji Smolčić baca aut je pogrešan i neispravan jer se po tumačenju pravila smatra da loptu baca jednom rukom. Zabranjeno je korištenje jedne ruke prilikom bacanja lopte sa strane. Obje se ruke moraju koristiti u isto vrijeme.’, kaže tako jedan ‘anoniman sudački ekspert’.

”Također, puno veći problem od samo bacanja lopte je to što bi igrač Rijeke prilikom izvođenja auta morao imati obje noge na tlu. Puno veći problem od korištenja jedne ruke prilikom bacanja lopte je da igrač u trenutku izbacivanja lopte podigne jednu nogu. Ovdje je situacija prilično granična. No, jako je važno napomenuti da se u ovom slučaju VAR ne smije uključiti i provjeravati”, složio se drugi.

Jasno je da se na ovaj način se pokušava izvršiti pritisak na suce. Borba za naslov je nikad izjednačenija pa ne čudi da bi osim igara na terenu mogli svjedočiti i onima van njega. Biti će zanimljivo pratiti hoće li ovaj oblik medijskog pritiska upaliti na idućoj utakmici Rijeke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here