Home Mozaik Konstrakta začepila usta kritičarima Leta 3 iz Srbije: ‘Pa toga je uvijek...

Konstrakta začepila usta kritičarima Leta 3 iz Srbije: ‘Pa toga je uvijek bilo, a ne treba zaboraviti na jednu stvar’

141
0

Pjesma ‘Mama ŠČ!’ s kojom će Let 3 predstavljati Hrvatsku na Eurosongu nosi u sebi antiratnu poruku, međutim ubrzo nakon pobjede na Dori neki su zatražili diskvalifikaciju benda jer pjesma aludira na Vladimira Putina i rat u Ukrajini, što se smatra uplitanjem politike u pjesmu, a kosi se s ‘apolitičnim pravilima Eurosonga.

S druge strane, neki mediji i korisnici društvenih mreža u Srbiji pisali su da Let 3 pojavljivanjem na traktorima aludira na progon Srba 1995. No, Prlja poziva ljude da se okrenu budućnosti.

“Glupa je rasprava. Tko nas poznaje kao umjetnike, neće nasjesti na nekakve ljude varalice. Ne razumijem što je u pozadini interesa tih ljudi koji kopaju u traume. Treba se okrenuti budućnosti i ne valjati se u blatu prošlosti. S naše strane, zaista taj traktor nema veze s tim što nam se podmeće i plasira“, kazao je za N1.

Mrle je dodao kako jako cijene svoje fanove u Srbiji.

“Mi imamo puno fanova u Srbiji koje jako volimo i oni vole nas. Ništa slično nam nije ni na kraj pameti. Znam da mnogi znaju da mi to nikad ne bi uopće ni pomislili, a kamoli napravili, da se sprdamo s nečim takvim. To nije u našem stilu i ljubimo vas sve“, poručio je.

“Ne bismo trebali biti opterećeni tom pričom. Neka svatko glasa po svojoj savjesti. Mi ćemo se potruditi napraviti svoju točku. I to glasanje po inerciji isto nije dobra pojava, ‘ajmo susjed susjedu. Neka svatko glasa kako želi. Nećemo se fokusirati samo na glasove iz Srbije. Ne razumijem čemu uopće forsiranje te priče. Jedan korak naprijed, dva unazad“, kaže Prlja, dok Mrle dodaje: „Mi idemo samo naprijed“.

Srpski B92 piše pak kako je nastup grupe ‘Let 3’, izazvao veliku pomutnju kako kod fanova ove manifestacije, tako i kod onih koji se svake godine utrkuju tko će više “oplesti” po pjesmama.

“Ono što se ponovo potegnulo kao pitanje je je li ovakvim političkim porukama mjesto na Euroviziji, posebno jer pravila manifestacije nalažu da se one ne smiju plasirati tijekom nastupa predstavnika zemalja. Traktori, ‘mali psihopata’… Let 3 kaže da je njihova pjesma “Mama ŠČ” antiratna pjesma. Ali posljednjih dana se priča o njihovoj diskvalifikaciji zbog političke simbolike”, navodi B92 pa zatim prenose riječi lanjske predstavnice Srbije Konstrakte.

Ona je u Jutru TV Prve navela da je Eurovizija domena zabave i da bi trebalo malo apstraktnije razmišljati o tekstu riječke grupe.

“Mislim da je korisno da se malo uzdignemo, a ne da tumačimo iz svojih lokalnih pozicija. Oni su sami rekli da je ovo antiratna pjesma i toga se treba držati”, naglasila je.

“Što se tiče politike na Eurosongu, uvijek je bilo toga. Ali ne treba nikako zaboraviti da je u pitanju zabava. Eurovizija spada u domenu zabave, koja je, doduše, progutala mnoge segmente naših života, te je danas svašta zabava”, istaknula je.

Previous articleProfesorica o Hrvatima u Zambiji: Posvojitelji nisu bili svjesni eksploatacije u pozadini posvojenja
Next articleUhićen načelnik koji je račune u bordelu plaćao iz općinskog proračuna!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here