Home Vijesti Uhićen načelnik koji je račune u bordelu plaćao iz općinskog proračuna!

Uhićen načelnik koji je račune u bordelu plaćao iz općinskog proračuna!

136
0

U novoj akciji policije i Uskoka na Murteru su uhićene dvije osobe. Uhićeni su načelnik Murtera Toni Turčinov i jedan poduzetnik. Uhićenje Turčinova potvrdio nam je njegov odvjetnik Fran Olujić.

“Mogu vam potvrditi da je uhićen i da traje pretrage njegove obiteljske kuće te da sam ja njegov izabrani branitelj. Ne znam još za što ga se sumnjiči, je li ono o čemu se pisalo u medijima (plaćanje službenom karticom općine u bodelu u Austriji) ili nešto drugo. On bi danas trebao biti doveden na ispitivanje u DORH u Split pa bismo tada trebali znati više”, rekao je za Index Olujić.

U tijeku su pretrage kuća, stanova i poslovnih prostora, a kada to bude obavljeno osumnjičenici će biti dovedeni na ispitivanje.

Prema neslužbenim informacijama sumnja se na gospodarske malverzacije povezane s trošenjem općinskog novca.

Podsjetimo, Turčinov je onaj načelnik koji je u bordelu u Austriji u travnju 2019. plaćao službenom karticom općine Murter. Potrošio je 560 proračunskih eura u austrijskom klubu La Cocotte.

Turčinov je tvrdioo da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal kako bi obeštetio Općinu. Hotel je medijima osporio autentičnost računa.

Nnakon izbijanja afere najavio je da podnosi ostavku na mjesto vijećnika u županijskoj skupštini, ali i da, uz podršku svojih suradnika i sumještana, nastavlja dalje raditi na započetim projektima u Općini Murter – Kornati. Drugim riječima – ostao je načelnik.

Glavni ravnatelj policije u srpnju je potvrdio da Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) obavlja izvide u sklopu provjera informacija da je načelnik Općine Murter – Kornati Toni Turčinov nenamjenski koristio općinsku karticu.

”Policija postupa na temelju zahtjeva USKOK-a da se radi o mogućim djelima iz nadležnosti USKOK-a”, kazao je Milina. Upitan za moguća uhićenja, Milina je odgovorio da u ovoj fazi izvida treba provjeriti sve činjenice te da do privođenja dolazi tek kada se utvrdi osnovanost sumnje.(index.hr)

Previous articleKonstrakta začepila usta kritičarima Leta 3 iz Srbije: ‘Pa toga je uvijek bilo, a ne treba zaboraviti na jednu stvar’
Next articleIz žene na porođaju izvukao nešto crno: Liječnicima ništa nije bilo jasno, a onda su shvatili veliku istinu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here