Mozaik

Kreće ludih mjesec dana Riječkog karnevala

Kreće ludih mjesec dana Riječkog karnevala

RK_1 konferencija za medijeU Rijeci i okolici zabava nakon božićno-novogodišnjih blagdana ne prestaje, već se odmah prelazi na „peto godišnje doba“ – Riječki karneval. Programe koji nas očekuju ove godine tijekom karnevala, u trajanju od 17. siječnja do 18. veljače, najavili su organizatori na konferenciji za medije u Salonu Grada Rijeke. U približno mjesec dana koliko će trajati maškarane ludosti nagurano je ponovno niz najrazličitijih događanja, maškare biraju novu Kraljicu Riječkog karnevala i smjenjuju gradsku vlast 23. siječnja, Dječja karnevalska povorka pleše Korzom 7. veljače, a veliko finale, Međunarodna karnevalska povorka, najavljena je za 15. veljače.

– Tradicionalnim podizanjem pusta na Drenovi, u subotu, na Antonju, počinje još jedan Riječki karneval, 32. po redu. Kao i do sada, tijekom karnevala gradom će vladati maškare stoga ću već idućeg petka ključeve grada predati Meštru Toniju i prepustiti se uživanju u karnevalskim zbivanjima koja će i ove godine, unatoč kratkom trajanju karnevala i recesiji, biti brojna i raznolika – rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel najavivši početak Riječkog karnevala.
Gradonačelnik je dodao i da je Riječki karneval odavno postao prepoznatljiv i van granica Hrvatske te će, kao i ranijih godina, zasigurno privući i brojne turiste i doprinijeti daljnjem razvoju turizma u našem gradu u kojem je, samo u 2014. godini, ostvareno čak 19 posto više dolazaka i noćenja gostiju u odnosu na prethodnu godinu.
Obersnel je istaknuo i kako će i ove godine u sklopu karnevalskih događanja biti organiziran tradicionalni Humanitarni bal na kojem će se prikupljati sredstva za Klub za dresurno jahanje osoba s invaliditetom PEGAZ Rijeka i to za nabavku konja za terapijsko jahanje i dresuru. Dodao je i kako je do sada na humanitarnim balovima sakupljeno gotovo milijun kuna.

Programe ovogodišnjeg Riječkog karnevala pobliže je najavio direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, počevši s promjenom riječke vlasti koja će se dogoditi na Izboru Kraljice Riječkog karnevala i primopredaji ključa Grada 23. siječnja u Dvorani mladosti. Prijave za Dječju i Međunarodnu karnevalsku povorku su završene, podaci su trenutačno u obradi te će raspored grupa koje sudjeluju biti uskoro objavljen na mrežnoj stranici Riječkog karnevala. Od vodećih programa karnevala, Škarpa je za 31. siječnja najavio tradicionalni Maškarani auto-rally Pariz – Bakar, te za isti dan, nakon prošlogodišnje pauze, povratak Carnival Snowboard Sessiona s jedinstvenom rampom za bordanje uz samo more. Cjelokupni program, informacije, te najnovije vijesti o Karnevalu mogu se naći na stranici www.rijecki-karneval.hr, a karnevalska zajednica je i vrlo aktivna na službenoj Facebook stranici Riječkog karnevala. Petar Pkarpa se zahvalio dugogodišnjem pokrovitelju Zagrebačkoj pivovari i Ožujskom pivu koji su i ove godine uz Riječki karneval, te su ponovno organizatori Karnevalskih zabava u Ex port Delti. Uz zahvalu vjernim pokroviteljima koji već niz godina prate i potpomažu ovu najveseliju riječku manifestaciju, Škarpa je završio pozivom za sve da u čim većem broju sudjeluju i prate Riječki karneval.

Nezaobilazni Meštar Toni pozvao je sve na podizanje pusta na jednoj od lokacija – Drenovi, Pehlinu, Pašcu i Zametu, te na Izbor Kraljice Riječkog karnevala gdje će on, zajedno s ostalim maškarama, na mjesec dana preuzeti vlast od gradonačelnika Vojka Obersnela i dobiti novu Kraljicu. Za krunu i zlatni plašt koji još uvijek nosi aktualna Kraljica Riječkog karnevala Vedrana Šegulja borit će se 9 kandidatkinja uz pomoć pratećih karnevalskih grupa. Vedrana Šegulja pridružila se pozivu Meštra Tonija na Izbor Kraljice te na sudjelovanje u svim karnevalskim programima, uz poznatu izreku – Budi što želiš! Dođi na Riječki karneval!

Predstavnik pokrovitelja, regionalni menadžer veleprodaje Zagrebačke pivovare Dario Ružić, najavio je ponovnu suradnju Ožujskog piva i Riječkog karnevala. Nakon uspješne „selidbe“ zabava Zagrebačke pivovare iz šatora na Delti u prostor Ex port Delte, i ove je godine najavljeno niz izvođača i programa za sve ukuse – Toni Cetinski, Jole, Hladno pivo, Jelena Rozga, Carnival DJ Session i završna cjelodnevna fešta.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Salma Hayek i Samuel L. Jackson dolaze u Rijeku?

spApril 19, 2019

Zabranjeno korištenje plaže Sablićevo zbog opasnosti od odrona

spApril 19, 2019

Brod Galeb imao je tri blizanca, nijedan nije preživio kraj 2. svjetskog rata

spApril 18, 2019

Grad Rijeka će podržati inicijativu povodom 10-te godišnjice tragične smrti Simkea

spApril 17, 2019

Humanitarna akcija Riječkih anđela – USKRS SVIMA!

spApril 17, 2019

Riječki tunel zatvoren zbog prodora oborinskih voda, u tijeku sanacija!

spApril 17, 2019

The Beertija beer festić!

spApril 17, 2019

FOTO: Tvornica Kaltenberg pive na Kukuljanovu!

spApril 16, 2019

Crveni križ prikupio 10,3 tona hrane za trećemajce

spApril 15, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.