Home Vijesti Kristina Posilović predsjednica Kluba žena Liste za Rijeku

Kristina Posilović predsjednica Kluba žena Liste za Rijeku

2451
0
Kristina Posilović

Kristina Posilović
Kristina Posilović
U Rijeci je jučer osnovan Klub žena Liste za Rijeku za čiju je prvu predsjednicu izabrana Kristina Posilović, a članice novoosnovanog stranačkog tijela biti će Mirta Smokvina, Henriet Bilandžić, Sanja Perinić Švorinić, Laura Marchig, Tamara Topolko, Marijana Grgurević i Elena Spatola.

Klub žena Liste za Rijeku bavit će se promicanjem i zaštitom ljudskih prava, promicanjem rodne ravnopravnosti kao i zaštitom prava manjina, poboljšanjem položaja žena u obitelji i društvu, a davat će i podršku u pružanju pomoći ženama, obitelji i djeci. Redefinirat će tradicionalnu ulogu žena unutar političkih stranaka, artikulirat će probleme marginalizacije žena u (pred)izbornim kampanjama i zalagati se za veći, aktivni udio žena u političkom i javnom životu grada i županije. Surađivat će s udrugama civilnoga društva iz Hrvatske i inozemstva u okviru projekta međunarodne suradnje.
– Ženama u strankama koje su danas educirane više nego ikada potrebna je promišljenija, cjelovitija i sustavnija promocija kako bi dosegle željenu i zasluženu poziciju- onu lidersku. – istaknula je Kristina Posilović.

Previous article71 godina od likvidacije boraca za Riječku državu Blasicha, Sincicha, Rubinicha i drugih
Next articleHNK Rijeka prihod od utakmice protiv Istre donira za obnovu Vukovarskog vodotornja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here