Home Vijesti Kriza vlasti u Opatiji: Akcija mladih izbacila Nevu Slani, koalicija SDP-AM-UK ostala...

Kriza vlasti u Opatiji: Akcija mladih izbacila Nevu Slani, koalicija SDP-AM-UK ostala bez većine u Gradskom vijeću!

176
0

Neva Slani više nema podršku Akcije mladih niti ju smatramo svojom predstavnicom u Gradskom vijeću Grada Opatije, izjavili su danas predstavnici Akcije mladih na iznenada sazvanoj tiskovnoj konferenciji.

Kao razlog ovakve odluke naveli su činjenicu da je član uže obitelji Neve Slani zaposlen u gradskoj tvrtki Opatija 21.

– Tijekom čitavog svog postojanja, Akcija mladih zalagala se za suzbijanje prakse u kojima su političke opcije nakon dobivenih izbora koristile javne tvrtke kao ratni plijen za svoje članove i njihovu obitelj, istaknuo je na tiskovnoj konferenciji Robert Kurelić.

Akcija mladih je u Opatiji u vladajućoj koaliciji sa SDP-om. Neva Slani je bila njihova kandidatkinja za gradonačelnicu, a onda je temeljem koalicijskog sporazuma postala predsjednica Gradskog vijeća. Kako doznajemo, za njezinu smjenu se zalaže kompletna vladajuća koalicija, dakle i SDP i Unija Kvarnera. Ukoliko je sve izneseno točno, ispada da su joj vladajući uhljebili partnera, a sada se zalažu da kao čin političke odgovornosti zbog toga podnese ostavku. Očekujemo očitovanje i Slani od koje smo zatražili izjavu povodom ovog slučaja.

Kvarnerska inicijativa odlučuje o novom predsjedniku Gradskog vijeća

Većina SDP-AM-UK u opatijskom vijeću je tanka i činilo ju je 8 vijećnika vladajuće koalicije (5 SDP, 2 AM i 1 UK) prema 7 vijećnika opozicije (5 NL I.Dujmića, 1 HDZ, 1 Kvarnerska inicijativa). Bez Neve Slani, Akcija mladih ostaje na jednom vijećniku, a vladajući bez većine u predstavničkom tijelu. Kingmaker u novom odnosu snaga mogao bi postati vijećnik Kvarnerske inicijative Ante Štampalija o čijem glasu ovisi hoće li novi predsjednik Gradskog vijeća doći iz vladajućih ili opozicijskih redova. Naravno, moguć je i status quo i ostanak Slani na čelu Gradskog vijeća ukoliko se ne skupi 8 glasova za njezinu smjenu ali i formiranje nove većine ukoliko vladajući pronađu žetončić u redovima Dujmićeve nezavisne liste.

Previous articleRijeka u petak u prvoj pripremnoj utakmici ugošćuje Brinje iz Grosuplja
Next articleSa šest godina morala je zadovoljiti strica, s 10 je morala predati nevinost: U ovoj sekti bilo je i poznatih ljudi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here