Home Mozaik Sa šest godina morala je zadovoljiti strica, s 10 je morala predati...

Sa šest godina morala je zadovoljiti strica, s 10 je morala predati nevinost: U ovoj sekti bilo je i poznatih ljudi

413
0

Faith Jones otkrila je kako je bilo odrastati u sekti “Božja djeca”, gdje je sa šest godina morala naučiti kako svojim rukama zadovoljiti strica, a s 10 predati svoju nevinost.

Sektu “Božja djeca” osnovao je David Berg davne 1986. godine, koji je uveo praksu da odrasli članovi sekte seksualno zlostavljaju djevojčicu kada navrši 11 godina jer je njegova kći bila toliko stara kada ju je David prvi put silovao.

Neki od njegovih bivših članova su i glumica Rose McGowan, tragično preminuli glumac River Phoenix i njegov brat, slavni Joaquin Phoenix.

Kristina Bebin prva je javno svjedočila o pedofiliji, prostituciji, nasilju i egzorcizmu, koji su bili uobičajena svakodnevna praksa u ozloglašenoj sekti djece Božje.

Silovanje djece u Bergovoj sekti bilo je izgovor za “povećavanje plemena”, što je dovelo do brojnih trudnoća u njihovim komunama, a to potvrđuje i Bergova unuka, Faith Jones, koja je objavila svoju novu knjigu i otkrila pakao kroz koji je prošla.

Svoj život u sekti usporedila je sa životom časne sestre, ali s “puno seksa”. Zloglasna sekta zagovarala je “Zakon ljubavi”, koji je ženama govorio da ljubav prema Isusu pokažu kroz seks s muškarcima.

– Trebalo mi je dosta vremena da shvatim da je prisiljavanje na spolni odnos s nekim na temelju onoga što mi je rečeno da će te Bog kazniti ili iz straha od poniženja isto što i silovanje – priznala je za New York Post Feith.

Feith je rođen kao sedmo dijete u Hong Kongu, u poligamnoj obitelji, nakon što se sekta proširila na Aziju. Odrasla je s ocem Joseom, majkom Ruthie i njegovom prvom suprugom Esther. Nije smjela ići u školu, već je dane provodila u molitvi i radu. Kad je imala četiri godine, njezin otac i majka preselili su se u Macau, nakon što se proširila vijest o sekti. Živjeli su u neimaštini, bez kupaonice i struje, ali s vremenom je njihov otac imanje u Macau pretvorio u mjesto za normalan život. Feith je otkrio da se u sekti seks prakticira kao služenje Bogu, a odbacivanje seksa značilo je “biti čvrst i sebičan” i ići protiv Božje volje.

– Živjeli smo u zajednici, a sate smo provodili u molitvi i čitanju. Jedina razlika je što većina vjerskih redova zabranjuje seks, a mi to prakticiramo – rekao je Feith.

Dok su se ostale djevojke igrale s barbikama, Feith je naučila o seksualnim odnosima. Kad su druga djeca gledala crtiće, ona je gledala filmove za odrasle. Njezini vršnjaci izašli su u grad, a ona je sjedila u četiri zida uz prijetnju da će, ako napusti sektu, biti kažnjena. Kada je imala šest godina, ujak joj je pokazao kako da ga zadovolji rukama, a s 10 godina dva ujaka su je obasula francuskim poljupcima. Ubrzo nakon toga, pojavila se sa svojom majkom Ruth u videu pod nazivom “Asian Angels, Volume Two”, koji je vlada zaplijenila kao dječju pornografiju.

Feith se također sjeća kako su žene išle “prostituirati” za Isusa. Kada je imala 22 godine, odlučila je da želi napustiti sektu i otići studirati pravo, što su njezini roditelji podržali i duboko se ispričali za traumu koju su joj stvorili, iako je nikada nisu seksualno zlostavljali.

Sekta “Božja djeca” osnovana je kao mala skupina odbjeglih tinejdžera i hipija koji su se, pod vodstvom Berga, karizmatičnog evanđeoskog svećenika, predali štovanju Isusa Krista i promiskuitetnim seksualnim odnosima. Bergova filozofija, koju je nazvao “Zakon ljubavi”, bila je mješavina kršćanske dogme i ideala slobodne ljubavi iz vremena seksualne revolucije 1960-ih. Kako bi privukao nove članove, zalagao se za podređivanje žena iz sekte muškarcima.

– Zakon ljubavi je doktrina koja je htjela opravdati i sakriti seksualno iskorištavanje. Natjerala je ljude da misle da su zbog svojih potreba dužni dati svoja tijela drugima. Bio je to stav da tvoje tijelo nije tvoje, nego da ga trebaš prepustiti Bogu – kaže za Guardian Michelle Young, najposvećenija ulična propovjednica.

Blizanke Flor i Tamar Edwards (34) također su pobjegle iz sekte u kojoj je rođeno više od 1000 djece. Sekta im je rekla da će umrijeti kao Božji mučenici u dobi od 12 godina, jer su članovi vjerovali da će 1992. uslijediti apokalipsa. Berg je prisilio nove članove da uče Bibliju napamet i žive kao rani kršćani. Godine 1994. Bergova smrt dovela je do raspada sekte, a Karen Zerby je preuzela vodstvo, omogućivši članovima veću slobodu.

Previous articleKriza vlasti u Opatiji: Akcija mladih izbacila Nevu Slani, koalicija SDP-AM-UK ostala bez većine u Gradskom vijeću!
Next articleTucak psovao igrače, komentator HTV-a se ispričavao gledateljima!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here