Home Vijesti Krizni eko stožer Marišćina ne podržava Nezavisnu lista Hrvoja Burića niti njegov...

Krizni eko stožer Marišćina ne podržava Nezavisnu lista Hrvoja Burića niti njegov licemjerni „prosvjed“!

1979
0

Nakon jučerašnjih informacija s Burićeve tiskovne konferencije prema kojima Krizni eko stožer Marišćina, zajedno s Nezavisnom listom Bura organizira prosvjed koji će se održati 10.studenog 2017. godine, oglasili su se iz KESM-a izjavom za medije koju prenosimo u cjelosti:
‘Kao udruga koja se godinama bori za uspostavu sustava gospodarenja otpadom temeljenog na ekološkom odvajanju otpada, iznosimo jasne i argumentirane stavove pozivajući lokalnu vlast i njihova komunalna društva da u cilju smanjenja troškova građana, adekvatne zaštite okoliša i u skladu s EU uredbama koje moramo provoditi, promijene sustav gospodarenja otpadom koji se temelji na obradi miješanog smeća i proizvodnji gorivog otpada.
U skladu s tim, pozdravljamo sve inicijative koje kroz razne oblike građanskog otpora pokušavaju postići iste ciljeve, pa tako članovi udruge Krizni eko stožer Marišćina mogu slobodno u svoje ime javno nastupati.
Međutim, udruga Krizni eko stožer Marišćina NIJE suorganizator prosvjeda stranke Nezavisna lista Hrvoja Burića, kako je navedeno u članku Novog lista.
Udruga Krizni eko stožer Marišćina ne može podržati licemjerno ponašanje pojedinaca i stranaka koje u Županijskoj skupštini podržavaju autore projekta ŽCGO Marišćina protiv kojeg se godinama borimo. Ti isti pojedinci i stranke danas se tobože deklariraju protiv poskupljenja usluge odvoza i obrade smeća, nastojeći se tako domoći jeftinih političkih bodova.
Žalosno je da i „nove“ političke opcije koje navodno žele promijeniti sustav na bolje, jednako licemjerno manipuliraju ljudima i činjenicama koje javno iznose, dogovarajući ispod stola svoje aranžmane sa političkim opcijama protiv čijih se odluka navodno bore!’, zaključuje se u izjavi za javnost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here