Vijesti

Krizni eko stožer Marišćina ne podržava Nezavisnu lista Hrvoja Burića niti njegov licemjerni „prosvjed“!

Krizni eko stožer Marišćina ne podržava Nezavisnu lista Hrvoja Burića niti njegov licemjerni „prosvjed“!

Nakon jučerašnjih informacija s Burićeve tiskovne konferencije prema kojima Krizni eko stožer Marišćina, zajedno s Nezavisnom listom Bura organizira prosvjed koji će se održati 10.studenog 2017. godine, oglasili su se iz KESM-a izjavom za medije koju prenosimo u cjelosti:
‘Kao udruga koja se godinama bori za uspostavu sustava gospodarenja otpadom temeljenog na ekološkom odvajanju otpada, iznosimo jasne i argumentirane stavove pozivajući lokalnu vlast i njihova komunalna društva da u cilju smanjenja troškova građana, adekvatne zaštite okoliša i u skladu s EU uredbama koje moramo provoditi, promijene sustav gospodarenja otpadom koji se temelji na obradi miješanog smeća i proizvodnji gorivog otpada.
U skladu s tim, pozdravljamo sve inicijative koje kroz razne oblike građanskog otpora pokušavaju postići iste ciljeve, pa tako članovi udruge Krizni eko stožer Marišćina mogu slobodno u svoje ime javno nastupati.
Međutim, udruga Krizni eko stožer Marišćina NIJE suorganizator prosvjeda stranke Nezavisna lista Hrvoja Burića, kako je navedeno u članku Novog lista.
Udruga Krizni eko stožer Marišćina ne može podržati licemjerno ponašanje pojedinaca i stranaka koje u Županijskoj skupštini podržavaju autore projekta ŽCGO Marišćina protiv kojeg se godinama borimo. Ti isti pojedinci i stranke danas se tobože deklariraju protiv poskupljenja usluge odvoza i obrade smeća, nastojeći se tako domoći jeftinih političkih bodova.
Žalosno je da i „nove“ političke opcije koje navodno žele promijeniti sustav na bolje, jednako licemjerno manipuliraju ljudima i činjenicama koje javno iznose, dogovarajući ispod stola svoje aranžmane sa političkim opcijama protiv čijih se odluka navodno bore!’, zaključuje se u izjavi za javnost.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Krk i Rijeka u subotu najtopliji gradovi u Hrvatskoj

spFebruary 16, 2019

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.