Home Mozaik Krstarenje od 9 mjeseci: što ako netko umre na brodu?

Krstarenje od 9 mjeseci: što ako netko umre na brodu?

302
0

Prije ukrcaja preporučuje se pregled liječnika kako biste se uvjerili u svoje zdravstveno stanje

Nevjerojatne slike i video zapisi stižu iz cijelog svijeta, slike pogleda koji oduzimaju dah, gotovo nestvarno plavo nebo i vodena prostranstva dokle pogled seže, luksuzne sobe, ukusni doručci: ovo je Ultimate World Cruise, devetomjesečno krstarenje oko svijeta koje obećava iskustvo iz snova.

«274 noći, 11 čuda i više od 60 zemalja», piše na službenim stranicama, a ako je za mnoge to način da putuju i istraže što je više moguće, a da se ne moraju posvetiti istraživanju i kreiranju vlastitih itinerera, za druge to može biti posljednja prilika da se učini najviše u najkraćem mogućem vremenu.

Možda je to razlog zašto su mnogi gosti kruzera stariji od 60 godina, a jedan zaposlenik je otkrio da se često događa da neki ne mogu zaključiti čarobno iskustvo.

Zoiene riječi

„Radim na kruzeru i ponekad mi se čini da se o devetomjesečnom iskustvu putovanja oko svijeta premalo govori“, kaže djevojka, „naime koliko često gosti na brodu jednostavno umru prirodnom smrću tijekom odmora.”

Potom pojašnjava: «Ranije sam radila u hotelima i restoranima, a sada sam na ovom krstarenju oko godinu i pol, pa vam mogu reći da se to događa prilično često. Naravno, ne svaki tjedan…”. Naime, ključna točka je činjenica da krstarenja uglavnom privlače starije goste, a s obzirom na dugotrajnost dotičnog putovanja, još je vjerojatnije da će oni malo stariji uspjeti napustiti ovaj svijet tijekom putovanja. 

Zaposlenica savjetuje da vas prije ukrcaja pregleda liječnik kako biste se uvjerili u svoje zdravlje u slučaju produženog odmora. Zoie ističe da poteškoće, u slučaju da neki gost umre, nisu samo logističke prirode: «Mislim da je to jako tužno za svo osoblje, zamislite – stvarno se nadam da se to neće dogoditi – ali zamislite da gostu servirate doručak osam mjeseci, a on zatim umre u snu zbog starosti. Bilo bi traumatično.”

Korisnici u komentarima ističu i druge probleme vezane uz trajanje godišnjeg odmora na moru: “Uvijek se brinem da je tu neka trudnica”, što je još veći problem ako niste upoznati s trudnoćom u vrijeme ukrcaja. Mnogi kažu da je to zapravo sjajan način da “odete” dok ste na putu, opušteni i uživate u životu. Drugi se pitaju kakva je procedura u takvim slučajevima i postoji li na brodu mrtvačnica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here