Home Mozaik Kućna teretana – što nam je sve potrebno od opreme?

Kućna teretana – što nam je sve potrebno od opreme?

153
0
Photo by Pixabay: https://www.pexels.com/photo/color-colour-fitness-health-39671/

Kada je riječ o pronalaženju savršene kućne teretane, morate uzeti u obzir nekoliko stvari. 

Najočitija stvar na koji morate obratiti pozornost su vaši ciljevi, odnosno – što želite postići. Kad to saznate, moći ćete shvatiti koja će vam oprema pomoći da te ciljeve i postignete.

Koja vam je oprema potrebna?

Kako biste stvorili kućnu teretanu koja zadovoljava sve vaše potrebe, morat ćete razmotriti vrstu opreme koja će vam trebati. Najvažniji čimbenik koji treba uzeti u obzir pri odabiru opreme za vašu kućnu teretanu je prostor koji imate na raspolaganju. 

Ako imate ograničen prostor, možda biste se trebali usredotočiti na kardio opremu i slobodne utege. Međutim, ako imate veći prostor, možda ćete htjeti dodati sprave za vježbanje snage i druge dodatke za vježbanje.

Bitni dijelovi opreme za svaku kućnu teretanu uključuju traku za trčanje, eliptičnu spravu, sobni bicikl i klupu za utege. Ovi dijelovi opreme pružit će vam temelj za gotovo svaku kardio vježbu, a također će vam omogućiti i trening snage. 

Ako imate prostora, možda ćete htjeti dodati i bučice ili utege kako biste mogli izvoditi razne vježbe. Osim toga, prostirka za vježbanje uvijek je dobra ideja kako biste imali udobno mjesto za vježbanje na podu.

Oprema koja vam možda i nije potrebna

Ako tek počinjete vježbati kod kuće, možda se pitate kakva vam je oprema potrebna za početak. Istina je da vam ne treba puno! 

Postoje neki dijelovi opreme koji se često reklamiraju kao “obavezni” za kućnu teretanu, a zapravo nisu potrebni. Dijelovi opreme koje možete preskočiti ukoliko tek počinjete vježbati su:

1. Traka za trčanje: Traka za trčanje je izvrstan dio opreme za kardiovaskularne vježbe, ali nije nužna za kućnu teretanu. Ako imate prostora i proračuna za traku za trčanje, svakako ju dodajte svojoj teretani. Međutim, ako ste ograničeni s prostorom ili s budžetom, jednako dobro možete vježbati jednostavno trčkarajući po susjedstvu.

2. Klupa s utezima: Klupa s utezima je još jedan popularan dio opreme za kućne teretane, ali nije neophodan. Ako se planirate baviti bilo kakvom vrstom dizanja utega ili treninga snage kod kuće, klupa s utezima može biti od velike pomoći, ali ako vas zanimaju samo kardio vježbe, možete uštedjeti novac i prostor preskačući klupu s utezima.

3. Sustav za kućnu teretanu: Danas na tržištu postoji mnogo različitih vrsta sveobuhvatnih sustava za kućnu teretanu, koji vam obećavaju izvrsnu vježbu uz malo truda.

Gdje kupiti opremu za fitness?

Postoji nekoliko stvari koje morate uzeti u obzir kada kupujete fitness opremu za svoju kućnu teretanu. Prvo razmislite koju vrstu vježbi želite raditi. Želite li vježbati snagu, raditi kardio ili oboje? To će vam pomoći suziti mogućnosti.

Zatim razmislite o svom proračunu. Širok je raspon cijena opreme za fitness pa je važno znati koliko ste spremni potrošiti.

Na kraju, uzmite u obzir prostor koji imate na raspolaganju za svoju opremu. Ako imate mali prostor, potražite kompaktne opcije koje neće zauzimati previše prostora.

Nakon što ste razmotrili ove čimbenike, spremni ste za početak kupovine. Svoju prvu opremu za vježbanje možete kupiti na FitAlertu po najpovoljnijim cijenama!

Kućna teretana može biti izvrstan način da dođete u formu, ali važno je imati pravu opremu. Kakvi god bili vaši fitness ciljevi, pobrinite se da imate odgovarajuću opremu za kućnu teretanu kako biste mogli postići svoje ciljeve.

Prednost kućne teretane

Kućna teretana može ponuditi mnoge prednosti u odnosu na komercijalnu teretanu, uključujući praktičnost, uštedu troškova i privatnost.

Praktičnost je možda najveća prednost posjedovanja kućne teretane. Ne morate putovati u teretanu, što vam može uštedjeti vrijeme i gnjavažu. Osim toga, možete vježbati kad god želite, danju ili noću.

Prednost kućne teretane je svakako i štednja novca jer ne morate platiti članstvo ili se prijaviti za skupe tečajeve.

Privatnost je još jedna prednost vježbanja kod kuće, a vaše vježbanje može učiniti ugodnije i učinkovitije.

Previous articleFOTO: Kramarićev dres iz Katra stigao na Rujevicu!
Next articleRuski režimski mediji prenose Milanovića: ‘Ukrajina nam nije saveznik’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here