Home Kolumne Kuga iz inkubatora

Kuga iz inkubatora

963
15

Jučer je riječki Jadranski trg ličio na prizor iz nekog nadrealnog, grotesknog filma. Forum mladih SDP-a napao je s kopna (trga), a zločinačke jedinice HDZ-a odgovorile su iz zraka (prozora i balkona). Htjeli su mladi i nadobudni SDP-ovci podići neki zid nepravde i onda ga srušiti, sugerirajući time nepravde koje je Hrvatskoj nanio HDZ i rušenje njihove vlasti. O da, nanio je HDZ Hrvatskoj nepravde i zla više nego itko u Hrvatskoj povijesti (osim njihovih ustaških uzora), ali barem bi SDP-ovci u Rijeci trebali znati da ne zaostaju za njima ni stope. U gradu koji je premrežen SDP-ovom političkom korupcijom, nepotizmom i klijentelizmom, degutantno je da SDP-ovi odojci protestiraju protiv ičega. Jer svi će oni, poput njihovih malo starijih kolega (Lorisa Raka i inih) dobiti dobro plaćene poslove čim završe škole i fakultete. A mi ostali kao pokorna stoka trpimo još i ovakve performanse.

SDP-ovi odojci pokazali su se nesposobnima izvesti čak i takav groteskni performans, zasmetao im je, naime, vjetrić. Pa su se onda nogama okomili na nedužne komade stiropora, gazeći ih i praveći smeće po gradu. Možda će uskoro poskupjeti i usluge Čistoće, nastavi li gamad proizvoditi smeće.

Ako ste već htjeli nešto gaziti, trebali ste samo ući u ulaz na kojem se nalazi sjedište HDZ-a, pa se pogazite međusobno. Ali to bi bilo neprikladno, jer ako nestane HDZ, nestaje i SDP, vi ste jedni drugima hrana. Braća po smradu. Neće govno pojesti govno, to jedemo samo mi koji vas trpimo.

Svi vidimo i znamo što su od Hrvatske učinili, sada već vremešni, kadrovi HDZSDPHSS-a i inih akronimskih zločinaca. Ali od svega toga veći je zločin što su ustrojili inkubatore koji se nazivaju forumima, mladežima (opet po uzoru na ustaške uzore), interesnim grupama i tko zna kako još. U tim inkubatorima uzgajaju se (da, dobro sam napisao, uzgajaju, ne odgajaju) odojci, junci i ostala stoka koja će preuzeti ulogu svojih starijih kolega.

Iz tih inkubatora bit će izvučeni uzorci koji su najsličniji svojim vođama, samo još beskrupulozniji i spremniji gaziti preko leševa da bi došli do svog cilja. I bit će još nesposobniji od svojih starijih kolega, ali bolje obučeni, u najskuplja odijela, koja ćemo im mi platiti,jer znamo kako se u Hrvatskoj financiraju stranke.
U tim skupim odijelima će iz usta ispuštati smrad ravan najopasnijim bojnim otrovima koji će i dalje trovati već otrovanu Hrvatsku.

Neće ti mladunci imati nikakvog obzira, neće biti samilosti niti će ikad razumjeti svoje kolege koje se muče da bi završili fakultete i pronašli posao. Jer ništa od toga njih ne muči i neće ih mučiti. Njihovi uzgajatelji će sve to srediti. Pa ne smiju mladunce mučiti brige običnih smrtnika. Oni moraju u potpunosti biti posvećeni cilju, osvajanju vlasti radi vlasti, radi pripadajućih privilegija i novca. Nikako upravljanju državom i služenju narodu koji ih plaća. Nisu oni tu da upravljaju, oni su tu da vladaju.

Njihovi performansi koje u pravilnim razmacima održavaju po Hrvatskoj (uz ogromnu pažnju medija, koju im osiguravaju njihove starije kolege) izazivaju nagon za povraćanjem kod svakog normalnog. Ali to njih i tako nije briga. Njih čekaju stranačke glasačke vojske. Za njih rade trollovi po forumima i novinskim portalima i za dobre plaćice odrađuju posao. Za njih rade portali financirani od strane gradova, na koje se potroše ogromne svote novaca, a svrhe nemaju, osim angažmana pred izbore.

Ne smijemo zaboraviti ni velike medijske kuće koje su pune plaćenika koji odrađuju poslove “plaćenih ubojica” i koji služe diskreditaciji protivnika. Medijske kuće koje su carstva autocenzure, oportunizma i kukavičluka.

A mi, koji smo kolateralne žrtve njihove pohlepe, bahatosti i zločinaštva sve to mirno gledamo. Da, mirno, jer su kod nas i tzv. prosvjedi samo performansi nalik na ove koje organiziraju mladunci stranaka. U ovako ustrojenom sustavu bolje neće i ne može biti. Samo će se izmjenjivati loši i gori. Sustav treba iz temelja izmijeniti i prilagoditi građaninu, a ne strankama, tek onda će nam moći biti bolje.

A to se ne može napraviti preko noći nakon desetljeća uništavanja svega. Ali opet će stoka sitnog zuba pohrliti na glasačka mjesta i dati glas onima koji im obećaju da će im već iza ponoći biti bolje.
Koliko je dalek put od guzice do glave? Sudeći po nama, jednak putu na najudaljenije planete sunčevog sustava.

A opet, `ajmo pošteno, jesmo li bolje uopće i zaslužili ovakvi kakvi smo? Svaki dan se priča o Hrvatskoj kao zemlji poštenih i vrijednih ljudi. E pa, drage moji i dragi moji, u zemlji poštenih sigurno ne bi desetljećima vladali lopovi. Lopove i zločince mogu birati samo isti takvi. (Petar Ciganović, Komentar-dana.net)

15 COMMENTS

  1. da, mladunci su gori od uzora. jos ce nas hvatat nostalgija za sanaderom, seksom, arlovicem.. ovi su ko iz nekog matrixa izasli, bezlicni psihopati

  2. autor, sta tebi smetaju odojci i telad. sta su ti te zivotinje skrivile da ih uspoređuješ sa dupellizacima?

  3. Autoru svaka čast. Ono što je HDZ uradio na nivou Hrvatske to je SDP na nivou Rijeke. Nema razlike, problem je jedino što to do sada velika večina građana nije skužila, i opet neće što je najgore.

  4. LOL, moram priznat da je ovaj članak zanimljiv, pa sam stoga pogledao i druge članke s ostalih portala u vezi tog “rata” političke mladeži. sve u svemu meni se čini da je ovo što su male “komunjare” napravile sasvim ok, vidjeo sam da su prije par tjedana stajali na korzu, ali nisam previše obračao pažnju na njih, kao uvijek. sad mi je žao jer i ja imam štogod za napisati, ne sam vezano za našu banana situaciju u lijepoj našoj pokradenoj zemlji, već i onim koji se predstavljaju kao naši pravi fiumani, riječani i kako još, oni iz LIste za Rijeku, po meni su oni veći mafijoze, i još se udruže s don Cucurinom, e to je smijeh. jedino mi je žao možda Akcije mladih, činili su mi se kao ok pokret, ćak sam i glasao za njih na izborima, ali ne više, razočarali su me. sve u svemu, ja koliko vidim jedino komunjare nešto rade, ovi naši domaći mafijaši (lista za Ri, ladonja i AM) seru preko portala, plavi poližijajci samo kradu, i tako u nedogled. zar smo na to spali? pitam ja vas

  5. ti moraš prvo poraditi na elementarnom samoopismenjavanju, nakon toga pokušaj nekoliko godina vježbati pisanje tako da ti tekstovi ne ispadaju kao izravni prijenos osobnog suludog tijeka misli. e, nakon toga nam se javi pa ćemo ovdje saslušati i tvoj problem.

  6. znači tako, e šteta. ja sam mislio da ovdje mogu naći neke normalne ljude za dijalog, koji shvaćaju probleme normalnih ljudi. Sve što vidim je portal pun vrijeđanja i mržnje, te mi je žao što se zove “rijeka danas”, toliko od mene

  7. Dajem 100 kn da je ri-ares jedan od ovih mladih partijaca. Zašto sam tako siguran? Zato što je većina današnje omladine nepismena…čast iznimkama

  8. Sve je to jedna VELIKA ISTINA BRAVO AUTORU TEKSTA a ovim lažnjacima iz nekakvih forumi reformirani komunisti

  9. Ma stanite malo evo ja nemam nikakve veze sa sdp-ovcima ali mogu rec da tamo ima i nekih normalnijih no evo mislim da ih je mali broj takvih , ima ih koji su svjesni što je to i sdp i hdz u suštini ali opet tamo su radi nekog svog boljitka no na žalost eto takvo smo društvo danas pa svi gledaju kako će brže čim više sebi spremit u džep bez malo truda. Ovo što je gospodin napisao ispada kao da su ti mladi nekakva čudovišta stvorenja vampiri ali ipak ima ih koji možda nikad netje bit na nekoj visokoj funkciji jer nisu bas toliki `laktaroši`.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here