Home Mozaik Kupili ste lubenicu i shvatili da ste fulali? Uz ovaj jednostavan trik...

Kupili ste lubenicu i shvatili da ste fulali? Uz ovaj jednostavan trik bit će najslađa na svijetu!

444
0
Photo by JÉSHOOTS: https://www.pexels.com/photo/fruit-healthy-melon-watermelon-3607/

Kupovina lubenice uvijek je lutrija. Ne možete znati kakva je okusa sve dok je ne donesete kući, razrežete i probate. Nažalost, dogodi se da omiljena ljetna voćka (iako je zapravo povrće) bude bezokusna i nimalo slatka.

Prije nego što se naljutite i bacite je u smeće, isprobajte ovaj trik. Naime, dovoljno je po “mesu” lubenice posipati sol (da, sol!) i ona bi trebala poprimiti sladak okus, piše Mashable.

Sol se najčešće koristi kao začin jer poboljšava okus hrane, tijekom ljeta koristi se i u mnogim pićima, poput margarite, a odlična je i za poboljšanje okusa određenih vrsta voća.

Ako želite da okus lubenice bude slađi, zanemarite šećer i posegnite za solju. Ne biste nikad rekli, ali upravo je sol odlična za smanjenje gorčine. Barb Stuckey, stručnjakinja koja se bavi poboljšanjem okusa hrane, iznijela je prilično dobru teoriju o tome zašto to funkcionira.

“Lubenica ima tri elementa okusa: slatki, kiseli i gorki; a gorčina može djelovati na suzbijanje slatkoće lubenice. Kad pospete krišku s malo soli, ona će osloboditi slatkoću i suzbiti gorčinu”, objašnjava Stuckey.

Sol aktivira žlijezde slinovnice čineći sve što jedete sočnijim, a to je vrlo važno pri ljetnim vrućinama. Jeste li ikada primijetili da vam tijelo više žudi za solju što se više znojite?

E, pa to vas tijelo podsjeća da provjerite svoje elektrolite. “Slana” sočna lubenica pomaže vam da napunite tijelo hranjivim tvarima, obnovite elektrolite i održite tijelo hidratiziranim sa svakim zalogajem,

Previous articleMediji iz regije: Drama u Rijeci i jedan od najtežih udaraca za hrvatski sport od nezavisnosti
Next articleMiša Grof: Nikolina je inscenirala pljačku nakita u Kaštelima

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here