Home Vijesti Kvadrat velikih stanova u Rijeci prosječno 1300 eura

Kvadrat velikih stanova u Rijeci prosječno 1300 eura

315
0

Cijene stanova u Hrvatskoj zaista variraju a najbolji primjer je cijena riječkih kvadrata. Iako je među četiri najveća grada u Hrvatskoj, stambeno pitanje u Rijeci, čini se prema cijenama,lakše se rješava nego u ostalim centrima. Naime, analiza agencije Dogma nekretnine, koja se temeljila na ostvarenim prodajnim cijenama stanova na širem riječkom području pokazuje da se prosječni kvadrat u Rijeci prodaje za 1588 eura po četvornom metru. Garsonijere su najtraženije i postižu cijenu od gotovo 2 tisuće eura po četvornom metru, a veliki stanovi kupiti se mogu za samo 1300 eura po kvadratu.

– Analizom smo dobili podatke o realnim cijenama, koje se od traženih nekad razlikuju i do dvadeset posto, objasnio je za SEEbiz Branko Papeš, direktor Dogma nekretnina.

U usporedbi s prošlom godinom stanovi su poskupjeli za oko pet posto međutim i dalje je prosječna cijena u metropoli Primorja osjetno niža nego u Malinskoj, manjem turističkom mjestu na otoku Krku.

Elitni kvartovi u Rijeci poput Kantride, Trsata, Bulevarda i Pećine, postižu cijene marginalnih splitskih kvartova, od otprilike 2000 eura po četvornom metru, navode iz agencije Imobilije Spektar.

Slični su i podaci iz Dogme, koji kao elitne kvartove navode i Marčeljevu Dragu i Bivio te tvrde da cijena kvadrata varira od 1700 do 2300 eura po četvornom metru, što uvelike ovisi o veličini stana, katu, pogledu, poziciji nivou uređenja i mikrolokaciji.

Trenutno najskuplji riječki kvadrat ipak cijenom staje uz bok onima iz Zagreba. Stanovi su to iz projekta ‘Superator’, koji se prodaju po cijeni od 2600 eura po četvornom metru, a cijena je izražena bez poreza na dodanu vrijednost. Riječ je o novoizgrađenima, takozvanim inteligentnim, stanovima u centru grada. čije se useljenje predviđa krajem godine.

‘To su super elitni stanovi s kućepaziteljem na ulazu, garažama u suterenu i mnogim drugim prednostima. Među kupcima ovih stanova nalaze se istaknuti sportaši i poduzetnici grada Rijeke’, objašnjavaju u Dogma nekretninama.

Previous articleUljan mijenja Tičića
Next articleVerbalni napad na riječkog modnog mačka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here