Home Sport Uljan mijenja Tičića

Uljan mijenja Tičića

1263
1

Boris Tičić po svemu sudeći je već bivši trener nogometaša »Pomorca«. Kulminacija nezadovoljstva uprave stigla je s najnovijim porazom u Sinju gdje je domaći »Junak«, novak u ligi, u utakmici u kojoj je samo jedna momčad igrala, bez problema torpedirao »pomorce« s glatkih 3:0. Drugi je to poraz Kostrenjana nakon debakla u Suhopolju, a ono što najviše zabrinjava čelnike »crvenih« je nedostatak prave igre, a u zadnje vrijeme i atmosfere. Istina, »pomorci« su u prvih pet kola igrali po sistemu »toplo-hladno«, od vrijednih pobjeda nad »Imotskim« i »Moslavinom«, do još većih razočaranja u ogledima sa »Suhopoljem« i »Junakom«.
– Istina je, nezadovoljni smo. Trenera još nismo smjenili, ali radimo na tome. Igra nam je nikakva, a i ozračje u svlačionici je bitno narušeno. Očito dalje više ovako ne može – ističe Miroslav Uljan, predsjednik »Pomorca«. – Trener tvrdi da nije sve tako loše u igri, no mi smo s tribina svjedoci sasvim drugačijoj slici.
Uljan je još nakon startne pobjede u Imotskom upozoravao na lošu igru, no kada se uknjiže bodovi na tako vrućem travnjaku kao što je Gospin dolac, pa makar i u sudačkoj nadoknadi, sve dosta brzo pokrije prašina zaborava. No, već prvo poluvrijeme susreta s »Međimurjem« pokazalo je sve slabosti »pomoraca«, utakmica u kojoj su oba sastava mogla do pobjede na kraju je završila koliko-toliko utješnim remijem. Posrtaj u Suhopolju samo je produbio krizu nakon čega je pred Tičićem bio prvi veliki imperativ – trobod protiv »Moslavine«. Tu utakmicu igrači i struka odradili su na visokoj razini, Kutinjani su deklasirani (3:0) i samo nakratko vratili mir pod tribine Žuknice.
No, upravo su događaji uoči te utakmice uzburkali duhove u svlačionici, ono na čemu je Tičić mjesecima posebno radio. Neuvrštavanje u zapisnik te utakmice Ivice Karabogdana, kvalitetnog i ubojitog napadača, ali i igrača kojeg mnogi treneri zbog ponašanja ne žele u svlačionici, nakon »kratkog spoja« s trenerom bio je samo potpaljeni fitilj Tičićeve smjene. U Karabogdanovu obranu stali su neki klupski čelnici, pravdajući to uloženim u povratničku prinovu koja je trebala uz Kovačevića osvježiti ubojitost »pomoraca«. No, izgleda da se Tičića o njegovom angažmanu nije puno pitalo. Potraga za novim trenerom počela je još uoči »Moslavine«. (novi list)

Previous articleHal’s All Star Guitar Festival: Rijeka domaćin svjetske gitarističke ‘kreme’
Next articleKvadrat velikih stanova u Rijeci prosječno 1300 eura

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here