Home Najnovije Ladonja predstavila natječaj ‘Imaš ideju?’

Ladonja predstavila natječaj ‘Imaš ideju?’

787
0

„Imaš ideju?“ naziv je kreativnog natječaja predstavljenog danas na konferenciji za novinare održanoj u Puli kojim udruga Ladonja želi potaknuti građanke i građane da aktivno sudjeluju u svojoj društvenoj zajednici. Natječaj se otvara početkom ožujka, organiziran je u dva kruga po mjesec dana za prikupljanje ideja i završava „Festivalom ideja“. Na natječaju mogu sudjelovati svi građani Istre i Kvarnera koji imaju originalne i izvodljive ideje za poboljšanje dobrosusjedskih odnosa, za unaprijeđenje aktivnosti mladih te za zaštitu i očuvanje okoliša. Novčane potpore omogućavaju realizaciju najboljih ideja. Osim ideja na lokalnoj i regionalnoj razini, Ladonja je u potrazi za ambicioznijim idejama koje bi na razini cijele naše zemlje potakle zapošljavanje i doprinijele boljem uređenju lokalne samouprave.
„Građanke i građane Istre i Kvarnera, ali i cijele Lijepe naše treba potaknuti da sami pokušaju pronaći rješenja koja muče njihovu lokalnu zajednicu, bilo to selo ili grad, ali i cijelu zemlju. Kada počnu razmišljati o tome što mogu napraviti za svoj kraj, za sebe i svoju obitelj, svi ćemo početi bolje živjeti“, mišljenja je Plinio Cuccurin, prvi čovjek Ladonje.

Osnovni motiv natječaja„Imaš ideju?“ je po Cuccurinovim riječima realna potreba Hrvatske da započne stvaranje drugačije budućnosti. „Budućnost Hrvatske treba se temeljiti na kreativnosti, građanskim inicijativama i društvenoj solidarnosti“, istaknuo je čelnik Ladonje naglasivši kako Ladonja pokreće ovaj kreativni natječaj nasuprot prosvjedima i drugim akcijama koje ne potiču kreativnost i zajedništvo. Cuccurin smatra da je samo tako moguće doprinijeti dobrobiti društva i na najbolji način iskoristiti društveni potencijal.

Najbolji dio natječaja„Imaš ideju?“ je da će sami građani biti u prilici razmotriti sve ideje koje pristignu na natječaj i među njima odabrati najbolje. Ideje će se mjesec dana prikupljati na Ladonjinoj web-stranicihttp://ladonja.org/. Po zatvaranju prvog kruga na istom mjestu će se moći glasati za najbolju ideju. Ideja koja dobije najviše glasova, bit će realizirana sredstvima iz sponzorskog fonda. Kako novac za najbolju ideju ne bi bio potrošen uludo, dobitnici će morati pomno bilježiti na čega su trošili sredstva i podastrijeti svu potrebnu dokumentaciju. Nakon dvije mjesečne runde prikupljanja ideja i glasanja, natječaj „Imaš ideju?“ završava u svibnju na„Festivalu ideja“. Tamo će svi pobjednici natječaja predstaviti svoje ideje te izvijestiti do kud je stigla njihova realizacija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here