Home Sport Leovac: Opet je ‘sjela’ kako treba!

Leovac: Opet je ‘sjela’ kako treba!

1087
0

leovacPrve pogotke protiv Zadra za Rijeku postigao je Hristov, svoj golgeterski niz na Kantridi nastavio je Balaj, a u pobjedi na Zadrom u strijelce se ponovo upisao i lijevi bočni Rijeke – Marin Leovac.
Bio mu je to treći službeni gol za Rijeku. Osim ovog Zadru, jedan je još postigao Splitu te jedan Sheriffu u play – off- u Europske lige ove sezone.
Zanimljivo, gol protiv Sheriffa postignut je na sličan način kao i protiv Zadra. Natrčavanje na odbijenu loptu obranu, te volej udarac lijevom nogom. Neobranjivo…
– Protiv Sheriffa je ipak bilo malo bliže, ali zaista slično. Imao sam odličan osjećaj i zaista je ‘sjela’ kako treba. Došla mi je na lijevu nogu…i ako se mogu našaliti pa reći ‘ništa novo za mene’ – kaže nam Marin Leovac u razgovoru o utakmice Rijeka – Zadar (4:0)
Zanimljivo je da su dvojica igrača Rijeke išli na odbijenu loptu u isto vrijeme, ali Leovac je ipak bio bolje postavljen.
– Da… Mitrović je bio vrlo blizu, ali vidio sam lopta ide prema meni te mu odmah viknuo: ‘Moja, moja…“ i on se lijepo izmaknuo i na kraju je sve bilo super.
Rijeka je protiv Zadra igrala vrlo učinkovito. Za razliku od utakmice sa Slaven Belupom realizacija je bila na visokoj razini.
– A to je nogomet. Protiv Belupa smo se ispucali…34 udaraca i jedan gol, a protiv Zadra smo imali suprotnu situaciju. Samo u prvom poluvremenu od 5 udaraca, četiri je išlo u okvir gol, a postigli smo 3 pogotka.
Prekinut je i niz od tri utakmice u prvenstvu bez pobjede.
– Iako nismo u HNL-u pobijedili tri kola, kod nas je atmosfera uvijek bila dobra. Nema to veze s rezultatima. I kad nismo pobjeđivali znali smo što možemo i uvijek je raspoloženje bilo odlično, a motivacija visoka. Protiv Zadra se osjetilo da smo jako htjeli pobjedu i to smo pokazali na terenu – kaže Leovac koji je dobio i poziv za nogometnu reprezentaciju Hrvatske uoči nastavka kvalifikacija za EURO 2016. No prije reprezentacije za Rijeku će odigrati i 26. kolo MAXtv Prve lige. Gostovanje kod Osijeka u petak.
– Gore je često bilo teško. Oni su sad, bez obzira na poraz u Pulu, u dobrom ritmu. Nama će nedostajati i Sharbinij koji ima tri žuta kartona. Ali dat ćemo sve od sebe da u Osijeku pobijedimo… – zaključuje Leovac

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here