Home Vijesti Likvidirano čak pet proruskih političara u okupiranim regijama Ukrajine

Likvidirano čak pet proruskih političara u okupiranim regijama Ukrajine

181
0

U eksploziji bombe ubijeni su glavni tužitelj samoproglašene Narodne Republike Lugansk (LNR) u istočnoj Ukrajini i njegov zamjenik, rekli su u petak promoskovski dužnosnici.

“Danas su glavni tužitelj Sergej Gorenko i njegova zamjenica Jekaterina Steglenko umrli od posljedica terorističkog čina”, objavila je na Telegramu tiskovna služba šefa LNR Leonida Pasečnika.

Njihova smrt znači da je pet ruskih dužnosnika ubijeno u područjima Ukrajine pod ruskom okupacijom ili pod kontrolom separatista samo u petak dok Kijev nastavlja sa svojom protuofenzivom na sjeveroistoku i jugu.

Zamjenik čelnika ruske administracije Berdjanska i njegova supruga su ubijeni, dok je u udaru na upravnu zgradu grada Hersona jedna osoba poginula, a jedna je ozlijeđena.

Ukrajina nije preuzela odgovornost ni za jedan od ovih napada.

Proruske osobe rano su optužile ukrajinsku sabotažu za napad koji je bio usmjeren na ured tužitelja, a Pasechnik je rekao da je “pokazala da je kijevski režim prešao sve moguće granice”.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mykhailo Podolyak objavio je na svom twitter profilu da napad “treba promatrati kao obračune lokalnih organiziranih kriminalnih skupina koje nisu mogle podijeliti opljačkanu imovinu prije bijega iz okupiranih teritorij… ili kao moguće eliminiranje svjedoka ratnih zločina.”

Hitne službe LNR vjeruju da je improvizirana eksplozivna naprava detonirana unutar ureda glavnog tužitelja, izvijestio je Interfax.

Videosnimka prikazuje hitne službe kako žure na licu mjesta i razbijene prozore zgrade.

Prokremaljski novinar Semyon Pegov izvijestio je da se eksplozija dogodila tijekom sastanka administracije otcijepljene republike.

Administrativne zgrade diljem ratom razorenog grada Luhansk sada se evakuiraju.

“Kako bi se izbjegao porast broja žrtava, odlučeno je da se ljudi evakuiraju iz upravnih zgrada”, napisao je Pegov na svom popularnom Telegram kanalu WarGonzo.

Najmanje 20 pokušaja atentata dogodilo se u područjima Ukrajine pod ruskom kontrolom od početka invazije Moskve u veljači, prema podacima volonterskog projekta WarTranslated.

Previous articleVIDEO: Pogledajte kako je predsjednik Kirgistana ponizio Putina
Next articleANKETA Beogradski Europride pod velikim upitnikom; očekuje se povorka unatoč zabrani MUP-a

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here