Home Top Vijest Linić najavio smjene na čelu 3. maja, uzbuna u škveru

Linić najavio smjene na čelu 3. maja, uzbuna u škveru

1462
5

Na najavu ekonomskoga stratega SDP-a Slavka Linića kako će nova vlast smijeniti vodeće ljude u Luci i Lučkoj upravi Rijeka te Brodogradilištu 3. maj, koje uz HDZ-ovu Vladu smatra suodgovornima za zastoj u restrukturiranju i privatizaciji, reagirala je predsjednica Radničkoga vijeća 3. maja Nada Jelinić- Starčević.

– I 2000. godine smijenili ste predsjednika Uprave i postavili svog čovjeka koji se pokazao nedorastao zadatku. 3. maj je ipak opstao, usprkos miješanju politike, a danas se sanira novcem od imovine koju ste mu tada oduzeli, rekla je na današnjoj izvanrednoj skupštini trećemajskoga holdinga.

Reagirao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel u svojstvu dioničara, rekavši da je na krive poteze u brodogradnji potrošen ogroman novac poreznih obveznika, a to zahtijeva politička rješenja. Ne treba nas zabrinjavati što netko govori, nego što ne čini, rekao je Obersnel.

Na današnjoj izvanrednoj skupštini dioničara trećemajskog holdinga donijete su sve potrebne odluke za pripajanje najvećega društva, Brodogradilišta 3. maj, krovnome holdingu Brodograđevna industrija d.d.

U to matično društvo ušle su i dvije tvrtki-kćeri – Održavanje i energetika te Servis motora i dizalica.

Holding Brodograđevna industrija d.d. tako će postati nositelj brodograđevne djelatnosti za koju je i registriran, ali bez ijednoga zaposlenika. Radi se o formalnom, ali važnom koraku u provedbi programa restrukturiranja te financijske sanacije 3. maja državnim obeštećenjem za isknjižene nekretnine. (radio rijeka)

Previous articleMeksikanci na odlasku iz kluba?
Next articleŠvorinić o epilogu Tržnica: Tko je jamio, jamio je (VIDEO)

5 COMMENTS

 1. Rugao se lonac poklopcu…pa njen bivši muž je potrošio samo na žderanje skoro pola milijuna kuna, a HDZ je preko Buterinke vedrio i oblačio 3. majem.
  Ovo je očit primjer zašto je Hrvatska u kurcu..prepucavaju se SDP i HDZ, a stradaju svi ostali dok njihovi direktori i savjetnici ubiru lovu.

 2. @Petar Ciganović ,
  to o loncu i poklopcu stavite sebi na glavu jer meni nemate što predbacivati ni za kakve večere.

  U vezi 3.maja napadali su me neki kojima sam smetala u ostvarivanju sitnih osobnih koristi, ti isti koji su na račun 3.maja bili po restoranima , ali meni tako nešto nitko ne može predbacivati.

  Ukoliko vas bilo što interesira o 3.maju, ja sam na raspolaganju, mogli ste se malo i potruditi prije nego što komentirate
  nešto o čemu očigledno ne znate dovoljno, google po medijima bi vam dao odgovor.

  Vesna Buterin u 3.maju nikad nije vedrila ni oblačila, postojao je samo jadan medijski pokušaj da ju se predstavi kao spasiteljicu. Na to su mogle nasjesti samo potpuno neinformirane osobe. Radničko vijeće na čijem sam čelu drugi mandat,
  izabrano je na izborima na sličan način na koji se biraju zastupnici za sabor – tajnim glasanjem, i predstavlja sve radnike Brodogradilišta. Sukladno interesima radnika, borili smo se da politika ne vedri i oblači u 3.maju.

  Također, spominjanje prepucavanja HDZ-a i SDP-a u vezi ovog članka mogu shvatiti jedino na način da mi se insinuira nekakva pripadnost HDZ-u. Javno sam istupala kao članica PGS-a , i imam podršku svoje stranke u smislu opstojnosti brodogradnje a na ovim izborima smo u koaliciji s dr Ljubom Jurčićem koji upravo u brodogradnji vidi motor pokretanja industrijske proizvodnje.

 3. Gospođo Jelinić, nemam se namjeru prepucavati s Vama. Ja sam spomenuo Vašeg bivšeg muža, a ne Vas, kao što sam spomenuo Vesnu Buterin, zato što je nije samo Novi list predstavljao takvom. Osobno sam se javio u emisiju radio Rijeke kada je Buterinka pjevala hvalospjeve njenim favoritima u Novom listu, a bila je ipak malo više od jednom tamo.
  Drago mi je da ste razjasnili da se ne prepucavate s pozicije HDZ-a nego PGS-a.
  Ono što bi trebalo brinuti i Vas i sve škverane je ultimatum Evropske komisije po kojem Hrvatska MORA privatizirati brodogradilišta prije pristupanja,a to znači da će potencijalni vlasnici jednostavno čekati zadnji čas i onda dobiti brodogradilišta za kikiriki.
  To su sporazumi koje su potpisale nesposobne hrvatske vlasti ne bi li se dodvorile za koju fotelju u Bruxellesu.
  A to da su 3. maj uništili i uništavaju HDZ i SDP tvrdim i tvrdit ću i dalje. Ne znam zašto bih vjerovao da će Ljubo Jurčić biti drukčiji, nisam primijetio da se kao istaknuti SDP-ovski ekonomist zalagao za nešto što bi moglo pomoći 3. maju.
  Dapače, smatram da se vi, kao predsjednica radničkog vijeća ne biste trebali vezati ni uz jednu stranku već sam uz radnike koji su vas, kako sami kažete, birali da ih predstavljate.
  Vezani uz jednu stranku ili čovjeka nećete biti vjerodostojni, kao što to nisu bili ni oni koji vode 3. maj svih ovih godina.
  Toliko od mene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here