Home Vijesti Linić namjerno izazvao sukob s Milanovićem jer ne želi sjediti u novoj...

Linić namjerno izazvao sukob s Milanovićem jer ne želi sjediti u novoj Vladi?

836
3

Zbog intervjua koji je Slavko Linić dao tjedniku Globus i u kojem je zatražio smjenu Zorana Milanovića s mjesta predsjednika stranke ukoliko preuzme vođenje Vlade, SDP-ov veteran i siva eminencija glavne oporbene stranke najvjerojatnije će ostati bez mjesta u vladi. Iako ga je Linić praktično doveo na mjesto čelnika SDP-a, Zoran Milanović ne može prijeći preko javnog poniženja koje mu je priušteno činjenicom da se o njegovoj smjeni s mjesta čelnika stranke javno špekulira nekoliko mjeseci uoči parlamentarnih izbora. Osim toga, Linić je u intervjuu vrlo grubo napao i čelnika koalicijskog HNS-a Radimira Čačića konstatacijom da je osuđujuća presuda u Mađarskoj sasvim izvjesna što bi riješilo problem Čačićevih (pre)velikih ambicija u novoj vladi.


Slavko Linić

Međutim, dobro upućeni izvori da Linićev istup nije bio nimalo nesmotren niti slučajno tempiran 3 i pol mjeseca prije izbora. Naime, dio SDP-ovaca smatra da je lukavi Linić namjerno izazvao sukob s Milanovićev budući da ionako nije pretjerano ‘zagrijan’ za participaciju u novoj vladi gdje bi opet imao ulogu premijerovog gromobrana. Umjesto toga, Linić svoj utjecaj i interese planira štititi djelovanjem iz sjene kao što to čini u Rijeci preko deset godina od kada je napustio gradonačelničko mjesto. Iako u stranci formalno nema visoku fukciju, Linić se oslanja prvenstveno na riječki stranački lobi koji čvrsto drži pod svojom kontrolom, prvenstveno preko svojih glavnih igrača Vojka Obersnela i Željka Jovanovića. (rd)

3 COMMENTS

  1. Možda je načuo da se nešto riješava oko slučaja “Tržnica” pa su organizirali igrokaz da umanje štetu

  2. Možda Tržnica, Transadria, Europetrol, HŽ,… Koliko spinova treba napraviti da bi se pokrila gramzivost, nesposobnost i licemjerje karijerista okupljenih u SDPu?

  3. Ma ja ću glasat za Jadranku i za ADEZE jerbo će oni moju Rvacku uvest u evropu i jerbo su oni pošteni i dobri i školovani i eto i tog prokletog lopova Ivu šta nas je pokra su uvatili i sad će nam vratit sve pare koje je on ukra. Ante 3. C

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here