Home Vijesti Lista za Rijeku i Opatijska nezavisna lista zajedno za županijsku skupštinu

Lista za Rijeku i Opatijska nezavisna lista zajedno za županijsku skupštinu

1237
0
untitled
Ernie Gigante Dešković, Danko Švorinić, Nenad Vukelić

Lista za Rijeku je danas predstavila svoju listu za županijsku skupštine gdje na izbore izlazi u suradnji s nezavisnim listama na području PGŽ. Prva je podršku dala Nezavisna lista Ernija Gigantea Deškovića koji je i kandidat za gradonačelnika Opatije.

Kako je istaknuo predsjednik Liste za Rijeku i kandidat za riječkog gradonačelnika Danko Švorinić, stranački program za županiju se ne razlikuje od gradskog. Radi se o racionalizaciji lokalne samouprave u 9 JLS radi smanjenja troškova i povećanja razvojnih potencijala, reindustrijalizaciji PGŽ kroz osnivanje tri fonda – Kvarnerskog industrijskog fonda, kvarnerskog poljoprivrednog fonda i kvarnerskog turističkog fonda te nultoj stopi tolerancije protiv političke korupcije, odnosno kriteriju sposobnosti ispred podobnosti.
– Na županijskoj razini Lista za Rijeku će se boriti i za koncept PGŽ kao prve hrvatske regije s primarnom selekcijom otpada, zaključio je Švorinić.

Zamjenik opatijskog gradonačelnika i kandidat za gradonačelnika Gigante Dešković istaknuo je kako je suradnja dva najveća kvarnerska grada Rijeke i Opatije neophodna za adekvatan razvoj Kvarnera
– Zbog toga će ove dvije liste ajednički nastupiti na izborima za PGŽ skupštinu te pozivamo ostale neovisne grupacije u PGŽ koje u svojim općinama i gradovima dijele slična razmišljanja. Naše birački tijelo su oni kojima je ‘pun kufer’ SDP-a i HDZ-a. Mi nudimo bolju Opatiju i bolju Rijeku, misli Gigante Dešković.

Novinarima se obratio predsjednik podružnice Liste za Rijeku – Njivice-Omišalj Nenad Vukelić koji također smatra kako je potrebna bolja suradnja Rijeke s otokom Krkom te je najavio kako će do izbora županijsku listu podržati i neke krčke nezavisne liste. (rd)

Previous articlePGS izgubio cijelu podružnicu stranke
Next articleAutomehaničari fiskalizaciju provode bez problema

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here