Home Vijesti Lista za Rijeku na skupštini EFA-e na Korzici

Lista za Rijeku na skupštini EFA-e na Korzici

2869
0

Kristina Poslivić, Danko Švorinić, Sandi Basić, Marino Rempešić i Filip Jakovac
Kristina Posilović, Danko Švorinić, Sandi Basić, Marino Rempešić i Filip Jakovac
U glavnom gradu Korzike Aiacciu ovog se vikenda održava generalna skupština European Free Alliancea, mladih European Free Alliancea i fondacije Centre Maurits Coppieters (CMC). Domaćin skupštine je Partitu di Nazione Corsa, politička organizacija koja je nedavno pobijedila na izborima i preuzela vlast u korzikanskom regionalnom parlamentu s platformom povećanja autonomnih ovlasti u odnosu na francusku državu.

Jedinstvena europska obitelj regionalističkih, independističkih i manjinskih organizacija koja nastupa pod sloganom ‘Vrijeme je’ i ‘Drukčija Europa’ ovog vikenda postaje veća za dva nova člana budući su u članstvo primljeni Liga socijaldemokrata Vojvodine i asocijacija Kaszëbskô Jednota.

Na trodnevnoj konferenciji sudjeluje i peteročlana delegacija iz Rijeke. Listu za Rijeku predstavljaju Danko Švorinić i Kristina Posilović, mlade Liste za Rijeku Filip Jakovac i Marino Rempešić, a udrugu Slobodna Država Rijeka Sandi Basić. U kontaktima s delegacijom Lige socijaldemokrata Vojvodine koju su zastupali predsjednik Nenad Čanak, dopredsjednik Bojan Kostreš i poslanik u skupštini Srbije Đorđe Stojšić dogovoreno je buduće intenziviranje suradnje i zajedničke aktivnosti regionalnih stranaka kao odgovor na povratak ekstremističkih politika u Hrvatskoj i Srbiji.

Previous articleNovi list prodan slovačkom fondu
Next articleŠarar: Ispravit ćemo netočne podatke u prijavnoj knjizi Rijeka2020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here