Home Biznis Novi list prodan slovačkom fondu

Novi list prodan slovačkom fondu

2585
0

novilist2Sinoć je glavni urednik Novog lista Nenad Hlača obavijestio novinare da je Novi list prodan slovačkom fondu, saznaje Fairpress.hr iz izvora bliskog Novom listu. Riječ je o češko-slovačkom investicijskom fondu J&T.
Predsjednik Uprave Telegram Media Grupe, koja je bila jedan od potencijalnih kupaca Novog lista, Saša Milinović, potvrdio je za Fairpress.hr informaciju o prodaji Novog lista:

Jučer oko podne zaprimili smo putem elektroničke pošte službenu obavijest od vlasnika Novog lista da naša ponuda nije prihvaćena. S obzirom da je osim Telegram grupe u pregovorima sudjelovao još samo češko-slovački investicijski fond J&T, pretpostavljam da su odlučili Novi list prodati njima. Inače, Telegram grupa je već godinu dana u procesu pregovora oko prodaje Novog lista, a investicijski fond uključio se tek nedavno, prije otprilike dva mjeseca. Fond je ušao u pregovore preko jedne od svojim medijskih kompanija, odnosno tvrtke kćeri pod nazivom JOJ.
Glavni urednik Novog lista Nenad Hlača na upit Fairpressa kojem je fondu Novi list prodan, u telefonskom razgovoru za Fairpress samo je kratko izjavio:

Uprava Novog lista jedina je koja može dati infomaciju o tome. Ne mogu Vam ništa komentirati.
Glavni povjerenik Sindikata novinara u Novom listu Marinko Glavan, potvrdio je da je čuo za informaciju o prodaji Novog lista:
Dobio sam informaciju da je prodan, ali službenu informaciju od Uprave nismo dobili pa ne mogu komentirati.
U telefonskom razgovoru za Fairpress predsjednik Uprave Novog lista Neven Klarin naglasio je kako ne daje izjave za druge medije, što je poznat stav o davanju izjava i vlasnika riječkog lista, Alberta Faggiana, koji se nije do zaključenja članka javio na naše pozive, pa smo tako ostali bez konkretnog odgovora i potvrde o prodaji riječkog lista.

Prodaja Novog lista je stvar vlasničkog udjela, ja sam u Upravi i ne mogu Vam ništa potvrditi. Mi dajemo izjave samo za vlastiti medij, izjasnio se Klarin.
Podsjetimo, nakon pritisaka bankarskog lobija i neodrživog financijskog statusa, javljeno je da Novi list ide u prodaju, a to je još početkom ožujka potvrdilo više izvora za Fairpress. Pripremne radnje oko prodaje ovog dnevnog lista bile su već tada u završnoj fazi, a pregovaralo se s dva potencijalna kupca. Jedan je Telegram Media Grupa, a drugi je češko-slovački investicijski fond J&T, iza kojeg navodno stoji stranačka struktura HDZ-a. Iz Uprave Novog lista o tome da je list prodan slovačkom fondu, nisu dali potvrdan odgovor, ali nisu ni negirali navedene informacije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here