Najnovije

Lista za Rijeku održala izbornu Skupštinu: Nastavak borbe za riječke interese

Lista za Rijeku održala izbornu Skupštinu: Nastavak borbe za riječke interese

Lista za Rijeku je sinoć održala izbornu Skupštinu na kojoj je izabran predsjednik i 8 članova predsjedništva stranke. Na novi mandat od 4 godine članovi su izabrali dosadašnjeg predsjednika stranke Danka Švorinića s 53 glasa, a u predsjedništvo ulaze: Sandi Basić (53 glasa), Laura Marchig (51 glas), Henriet Bilandžić (51 glas), Predrag Miletić (50 glasova), Filip Jakovac (46 glasa), Zvonimir Gržeta (46 glasa), Livio Defranza (43 glasa) i Darko Cvitković (36 glasova).
Novi-stari predsjednik Liste za Rijeku obratio se članovima skupštine zahvalivši im na povjerenju i doprinosu rezultatima prema kojima je stranka postala treća politička snaga u gradu Rijeci.
– U posljednje dvije godine djelovali smo u izrazito složenim političkim okolnostima u gradu, a rezultati posljednjih mjesnih izbora, na kojima smo dobili 12 posto glasova, pokazuju da smo donosili ispravne odluke u interesu naših sugrađana. Lista za Rijeku će i u novom mandatu vodstva zadržati programske prioritete po kojima nas građani prepoznaju i boriti se za bolje obrazovanje, poticanje izvrsnosti i poduzetništva, zaštitu riječkog identiteta i slabije zaštićenih skupina, istaknuo je Švorinić.
– Lista za Rijeku će se nastaviti boriti za vrijednosti suživota, tolerancije i društvo različitosti u Rijeci i na Kvarneru, a nasuprot nacionalizmu i populističkim pokretima koji su nabujali u Hrvatskoj ali i ostatku Europe. Jedina smo politička opcija u gradu kojoj je na prvom mjesti Rijeka i riječki identitet. Nastaviti ćemo biti glas Riječana i boriti se za riječke interese, a protiv centralizacije i onih koji od Rijeke žele napraviti potok, rekao je predsjednik Liste za Rijeku najavivši da od ove skupštine stranka započinje s pripremama za iduće lokalne izbore na kojima se želi pozicionirati kao stožerna regionalna gradska opcija ali i oslonac svima onima koji su izgubili povjerenje u tradicionalne nacionalne stranke centra i lijevog centra.
– U taj posao ulazimo kadrovski ojačani s obzirom na velik rast stranačkog članstva u zadnjih nekoliko mjeseci, a u iduće 4 godine planiramo tranziciju u kojoj će vođenje stranke postepeno preuzeti mlađa generacija članova što će biti najvidljivije na kandidacijskim listama za iduće lokalne izbore. Rijeka treba jaku regionalnu stranku. To je u interesu i Rijeke i Riječana i zbog toga sam uvjeren da vrijeme Liste za Rijeku tek dolazi, zaključio je.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Najnovije

More in Najnovije

Korodiranje limova dodatno poskupilo obnovu broda Galeb

spApril 16, 2019

Od danas opet skuplje gorivo!

spApril 15, 2019

‘Zašto Rijeka ima najgore organiziran maraton?’

spApril 14, 2019

Needcompany: Svjetska kazališna atrakcija sutra u Zajcu

spMarch 23, 2019

Večeras na Molo longu zabavni program i puštanje lampiona

spMarch 23, 2019

Teška prometna nesreća na Jadranskoj magistrali

spMarch 19, 2019

Armada navijala u Zaprešiću ali uz uvrede Miškoviću

spFebruary 10, 2019

The Most Frequant Problems With Business Impair Store Disclosed

vinkoJanuary 26, 2019

OMNIA: Sinergija znanja, kreativnosti i tehnologije

spJanuary 25, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.