Vijesti

Lista za Rijeku prelazi Krčki most

Lista za Rijeku prelazi Krčki most

Nenad Vukelić, Danko Švorinić i Predrag Miletić (foto: z.gržeta)

U Omišlju je pred 40-tak novih članova stranke osnovana podružnica Liste za Rijeku Omišalj – Njivice. Za predsjednika podružnice jednoglasno je izabran Nenad Vukelić, dopredsjednik će biti Nikola Žuvić, a članovi Odbora Dean Jolić, Tamara Topolko i Tanja Žuvić. Među novim članovima je i Nikica Žuvić, aktualni predsjednik vijeća mjesnog odbora Omišalj. Osnivačku skupštinu je vodio predsjednik Savjeta stranke Zlatko Moranjaka koji je objasnio kako osnivanje podružnice u Omišlju predstavlja izlazak stranke iz administrativnih granica grada Rijeke budući da u Listi za Rijeku i riječki prsten doživljavaju integralnim dijelom grada. Prisutnima se obratio predsjednik stranke Danko Švorinić koji je istaknuo dugogodišnje zalaganje stranke za princip da sredstva i ovlasti trebaju biti na razini što bližoj građanima.

– Hrvatska se i dalje ne decentralizira, a u posljednje vrijeme vozi u rikverc centralizacijom upravljanja prostorom preko donošenja Zakona o strateškim investicijama, istaknuo je Švorinić koji je uvjeren da će se prava zainteresiranost lokalnih sredina za značajnije strateška ulaganja dogoditi tek kad se zemlja decentralizira budući da će tek onda građani u svojim sredinama moći osjetiti izravnu povezanost investicija s rastom komunalnog i osobnog standarda.

Švorinić je okupljene članove stranke izvijestio kako će Lista za Rijeku u ponedjeljak najvjerojatnije donijeti odluku vezanu uz predstojeće izbore za EU parlament i podržati nezavisnu listu don Grubišića za što je već započelo skupljanje potpisa

Okupljenima se obratio i načelnik Omišlja Tomo Šparožić koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da Lista za Rijeku osniva podružnicu u Omišlju te zaželio suradnju s njegovom nezavisnom listom iza predstojećih lokalnih izbora.

foto: z.gržeta

foto: z.gržeta

Novi predsjednik podružnice Nenad Vukelić predstavio je predizborni program Liste za Rijeku za Omišalj u kojem dominira osnivanje poduzetničkog inkubatora, poticanje ostanka mladih u općini kroz programe zapošljavanja , popust kod komunalne naknade prilikom legalizacije objekata za sve mještane Omišlja i Njivica te stavljanje u funkciju uslužne zone Pušća.

Lista za Rijeku neće istaknuti kandidata za načelnika općine ali očekuje siguran ulazak u općinsko vijeće i preuzimanje dijela odgovornosti za razvoj općine, istaknuo je na skupu. (rd)

Midas

View Comments (5)

5 Comments

 1. Fiume

  March 10, 2013 at 00:23

  FOF

 2. PEPE

  March 10, 2013 at 14:17

  Nnared Bodulija !!!

 3. PEPE

  March 10, 2013 at 14:18

  Napred !!!

 4. F.ČABRIJAN

  March 10, 2013 at 14:53

  Po mom mišljenju dolazi vrijeme organiziranja Listi za mjesta ili otoke,a ne da SDP i Partija odlučuje prema njihovim interesima direktno, ili indirektno preko PGS-a.

 5. fiat

  March 10, 2013 at 19:03

  Imaš pravo za taj PGS,produženu ruku SDP-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Vijesti

PGS se pridružio Amsterdamskoj koaliciji

spJanuary 17, 2019

Lista za Rijeku i Unija Kvarnera potpisali ‘Platformu 051’: Bez dominantne regionalne opcije nema jake Rijeke i Kvarnera

spJanuary 17, 2019

Poropat pisao Plenkoviću: Istarski političari kupuju mir u Istri, Uljanik i dalje neprijatelj 3.maju

spJanuary 17, 2019

Pješak teško ozlijeđen nakon prelazeći cestu na crveno!

spJanuary 16, 2019

Promjena vremena: Stižu olujna bura i snijeg

spJanuary 16, 2019

Rekorder tjedna napuhao 1,80 promila

spJanuary 15, 2019

Tri potresa u sjevernom Jadranu

spJanuary 15, 2019

Komadina očekuje ostavku direktora Ekoplusa

spJanuary 14, 2019

Prijetio oružjem pa opljačkao kladionicu

spJanuary 14, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.