Home Sport Primorje – POŠK 12:4

Primorje – POŠK 12:4

1185
0
banners.DSC_7806nsp_120
foto: vaterpolo-primorje.hr

Nakon poraza u Dubrovniku, Primorje se očekivano vratilo pobjedi, ali protiv POŠK-a nije sve teklo glatko. U prvoj su se četvrtini Riječani prilično mučili, da bi tek nakon 4′ Krapić s dva metra, Hinićevskom šraubom, savladao Jelovinu, a Sandro Sukno je povećao vodstvo u posljednjoj minuti prve četvrtine. Druga četvrtina nije ništa bolja. Igrači trenera Ivana Asića muče se više nego što bi to moglo biti opravdano. No, korak po korak, Riječani se ipak uspijevaju odlijepiti na 5:1 golovima Muslima (igrač više), Paškvalina (također igrač više) i lijevorukog Garcie, dok je Andro Franičević jedini uspio matirati Luku Križaneca, koji je prvu obranu zabilježio tek nakon 13’35“!!!

Koliko god bili neraspoloženi, u trećoj su četvrtini igrači Primorja postigli 4 pogotka, ne dopustivši Splićanima da se približe golu. Krapić s 2 metra, Šetka lijepom dijagonalom, Muslim s igračem više te Sukno sa 7 metara podigli su vodstvo na 9:1.

Mučenje se nastavilo i u zadnjoj četvrtini, koju je Primorje dobilo 3:2, za konačnih 12:4. Denes Varga je poentirao u svom stilu za 10:1, Ivišić je smanjio na 10:2, a za 11:2 u 29′ konačno se u listu strijelaca nakon bezbroj pokušaja upisao i Daniel Varga. Knežević s 2 metra smanjio je na 11:4, a konačan je rezultat postavio Šetka krajem 31′.
Inače, večerašnja utakmica ima dva kurioziteta – s obzirom da je Samir Barać i dalje bolestan, momčad je kapetanski poveo Ivan Krapić! Druga zanimljvost je da je Luka Križanec bio jedini golman u momčadi, s obzirom da su Vićan i Car ozlijeđeni. (ivo vidotto – vaterpolo-primorje.hr)

PRIMORJE EB – POŠK 12:4 (2:0, 3:1, 4:0, 3:2)
PRIMORJE EB: Križanec (6 obrana), Obradović, Paškvalin 1, Krapić 2, De. Varga 1, Sukno 2, Muslim 2, Jelača, Da. Varga 1, Peroš, Šetka 2, Garcia 1, Buljubašić. Trener: Ivan Asić.
POŠK: Jelovina (9 obrana), Vukelić, Knežević 1, Barbarić, Ivišić 1, A. Franičević 1, Buha, Burić, Scherbl, Delić 1, M. Franičević, Sarić (1 obrana). Trener: Jakša Buljan
Suci: Andrej Laginja (Koper), Goran Gavrilović (Zagreb)
Bazen na Kantridi, gledatelja 400.
Igrač više: Primorje EB 7/4, POŠK 5/1.
3 osobne greške:
Isključen s pravom zamjene Andro Franičević u 19′.
Peterci: Primorje EB 0 (0), POŠK 0 (0).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here