Home Vijesti Lista za Rijeku s Kajinom, Demokratima i Laburistima po saborske mandate u...

Lista za Rijeku s Kajinom, Demokratima i Laburistima po saborske mandate u 7. i 8. jedinici!

1778
0

Lista za Rijeku pridružila se koaliciji Demokrata i Hrvatskih Laburista – stranke rada i izaći će zajedno na izbore u 7. i 8. izbornoj jedinici, izvijestili su u nedjelju iz koalicije.

Prvi na listi u 7. izbornoj jedinici bit će predsjednik Hrvatskih laburista i načelnik Općine Fužine David Bregovac, a u 8. izbornoj jedinici nezavisni Damir Kajin.

“U obje izborne jedinice imamo snažne borce protiv korupcije koji su se svojim poštenim radom dokazali u politici, a drago nam je da je od danas s nama i stranka Lista za Rijeku”, istaknuo je predsjednik Demokrata Mirando Mrsić.

Švorinić: S Damirom Kajinom u Saboru će se ponovno čuti glas Istre i Kvarnera

Lista za Rijeku se, kako se dodaje, u proteklih 14 godina profilirala u snažnog zagovornika riječkih interesa, ponajprije kroz rad i pokrenute inicijative u Gradskom vijeću.

“S obzirom na centraliziranost hrvatske države, činjenica je da je ključne riječke probleme teško ili gotovo nemoguće rješavati bez utjecaja na državnu razinu vlasti. Siguran sam da će uz našu podršku Lista za Rijeku u Damiru Kajinu dobiti svog saborskog zastupnika i da će se glas Rijeke, Istre i Kvarnera ponovno čuti u Hrvatskom saboru, a glas radnica i radnika kroz Davida Bregovca,” naglasio je predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić.

Ukazao je i na probleme prostorne stiješnjenosti grada, neadekvatnog administrativnog ustroja i, kako je kazao, državnog upravljanja gotovo cijelim obalnim gradskim pojasom što, smatra, onemogućava dalji razvoj grada.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Kajin: Turizam u Hrvatskoj treba ispričati novu priču

Damir Kajin istaknuo je da turizam u Istri čini 40 posto BDP-a, a da je u Primorsko-goranskoj županiji slično.

“U Opatiji, Rovinju, Poreču, na Cresu i Lošinju ta brojka raste na više od 60 posto. Zemlje koje ovise o turizmu siromašne su, a turizam u Hrvatskoj treba ispričati novu priču,” rekao je.

Kajin je rekao da su potpore za radnike bile isplaćivane i turističkim tvrtkama koje su ove godine isplaćivale dividende koje nisu ostale u Hrvatskoj, nego su nestale negdje u stranim bankama. “Hrvatska se država većim poslodavcima trebala upisati u vlasništvo i time zaštiti interese hrvatskih građanki i građana, ali nije, jer je HDZ primarno htio kupiti glas poslodavaca za izbore”, rekao je Kajin.

Poručio je također da je “koalicija SDP-a i IDS čista trgovina, a u HDZ-u caruje korupcija”.

Bregovac: Vrijeme je za velike rezove koje se ne usude učiniti ni SDP ni HDZ

Predsjednik Hrvatskih laburista i načelnik Općine Fužine David Bregovac ocijenio je da je vrijeme za velike rezove na koje se ne usude ni SDP ni HDZ te je pozvao sve građane da biraju odgovorne, one koji Hrvatsku mogu izvesti na pravi put i vratiti vrijednost radništvu.

Demokrati i Hrvatski laburisti još su poručili da je dosta neodgovornosti u politici, u kojoj su privatni interesi prioritet, da im je javni interes jedini cilj.

Smatraju da je jaz između bogatih i siromašnih sve veći u Hrvatskoj, a kao jedno od rješenja i načina punjena proračuna zagovaraju porez na bogate. Uz ukidanje braniteljskih mirovina zalažu se i za revidiranje Vatikanskih ugovora te vraćanje vjeronauka u Crkvu, stoji u priopćenju.

Previous articleNakon istarskog, pobuna i u riječkom SDP-u, Obersnel tvrdi da su nepravedno zapostavljeni!
Next articleAlexander Gorgon: Publika će nam dati dodatan impuls za Lokomotivu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here