Vijesti

Lista za Rijeku se povlači iz razgovora oko formiranja lijeve koalicije u PGŽ

Lista za Rijeku se povlači iz razgovora oko formiranja lijeve koalicije u PGŽ

Lista za Rijeku se povlači iz daljnjih razgovora oko sudjelovanja, u medijima spomenutoj, široj lijevoj koaliciji na izborima u Primorsko-goranskoj županiji, navodi se u stranačkoj izjavi za javnost.

‘Odluka je donesena nakon reakcija dijela potencijalnih partnera na našu autonomnu odluku o samostalnom izlasku na izbore u gradu Rijeci. Predsjedništvo Liste za Rijeku potvrdilo je maksimalnu fokusiranost stranke na izbore u Rijeci kao i odlučnost da se o kandidatima i listama izjasni na temelju vlastitih a ne tuđih odabira’, zaključuje se u izjavi.

Kako se doznaje, do napetosti među potencijalnim koalicijskim partnerima došlo je nakon odluke Liste za Rijeku da na gradskoj razini nastupi samostalno. Nakon takve odluke, reagirali su u PGS-u koji su kao uvjet nastavku suradnje u Primorsko-goranskoj županiji postavili podršku Liste za Rijeku aktualnom gradonačelniku Obersnelu u Rijeci. Do ovakvog raspleta, koji označava i konačan kraj projekta regionalnog bloka, došlo je unatoč ranije odluke da u PGŽ-u regionalne stranke nastupe zajedno, a u gradu Rijeci sukladno odlukama gradskih organizacija.

HNS ulazi u županijsku koaliciju, riječki HNS-ovci protiv

U međuvremenu je odluku o ulasku u županijsku koaliciju donio i županijski HNS unatoč protivljenjima riječke organizacije koja u gradu neće biti dio SDP-ove koalicije. Riječki HNS-ovci smatraju da je odredba županijskog koalicijskog sporazuma prema kojoj njihovi članovi ne smiju biti kandidati na županijskoj listi diskriminatorna. Naime, sukladno koalicijskom sporazumu, na županijskoj listi nema mjesta za kandidate stranačkih organizacija koji u nekoj od jedinica konkuriraju postojećim načelnicima ili gradonačelnicima.

 

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Nakon nereda na utakmici Naprijed – Vinodol uhićena dvojica 19-godišnjaka

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.