Home Vijesti Lista za Rijeku se povlači iz razgovora oko formiranja lijeve koalicije u...

Lista za Rijeku se povlači iz razgovora oko formiranja lijeve koalicije u PGŽ

2022
0

Lista za Rijeku se povlači iz daljnjih razgovora oko sudjelovanja, u medijima spomenutoj, široj lijevoj koaliciji na izborima u Primorsko-goranskoj županiji, navodi se u stranačkoj izjavi za javnost.

‘Odluka je donesena nakon reakcija dijela potencijalnih partnera na našu autonomnu odluku o samostalnom izlasku na izbore u gradu Rijeci. Predsjedništvo Liste za Rijeku potvrdilo je maksimalnu fokusiranost stranke na izbore u Rijeci kao i odlučnost da se o kandidatima i listama izjasni na temelju vlastitih a ne tuđih odabira’, zaključuje se u izjavi.

Kako se doznaje, do napetosti među potencijalnim koalicijskim partnerima došlo je nakon odluke Liste za Rijeku da na gradskoj razini nastupi samostalno. Nakon takve odluke, reagirali su u PGS-u koji su kao uvjet nastavku suradnje u Primorsko-goranskoj županiji postavili podršku Liste za Rijeku aktualnom gradonačelniku Obersnelu u Rijeci. Do ovakvog raspleta, koji označava i konačan kraj projekta regionalnog bloka, došlo je unatoč ranije odluke da u PGŽ-u regionalne stranke nastupe zajedno, a u gradu Rijeci sukladno odlukama gradskih organizacija.

HNS ulazi u županijsku koaliciju, riječki HNS-ovci protiv

U međuvremenu je odluku o ulasku u županijsku koaliciju donio i županijski HNS unatoč protivljenjima riječke organizacije koja u gradu neće biti dio SDP-ove koalicije. Riječki HNS-ovci smatraju da je odredba županijskog koalicijskog sporazuma prema kojoj njihovi članovi ne smiju biti kandidati na županijskoj listi diskriminatorna. Naime, sukladno koalicijskom sporazumu, na županijskoj listi nema mjesta za kandidate stranačkih organizacija koji u nekoj od jedinica konkuriraju postojećim načelnicima ili gradonačelnicima.

 

Previous articleNestao Sergej Škorić
Next articleBernardić proglasio Komadinu županom južne Istre!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here