Home Vijesti Lista za Rijeku: Zašto i grad Rijeka na Velu Gospu ne proglasi...

Lista za Rijeku: Zašto i grad Rijeka na Velu Gospu ne proglasi ‘sajamske dane’?

635
0

Ograničenjem rada nedjeljom Vlada nije pomogla nikome, a mnogima je ugrozila egzistenciju, ističe se u reagiranju Liste za Rijeku koje prenosimo u cijelosti:

Protekli vikend pokazao je da je zabrana rada nedjeljom jedna od većih gluposti aktualne vlade. U subotu nije smio raditi nitko, a u nedjelju su radili tek neki što je dovelo do kolapsa usred turističke sezone i udarnog turističkog vikenda.

Ograničenje rada nedjeljom i praznicima zadalo je muke brojnim poslodavcima, ali i kupcima, kako domaćim tako i turistima. Zabrana se posebno odrazila na male prodavače na obali, koji opravdano negoduju zbog zabrane rada. Velike štete tvrde i mali dućani koji, za razliku od trgovačkih lanaca, nemaju mogućnost rotiranja rada nedjeljom na više lokacija. Posljedica mjere će nedvojbeno biti zatvaranje mnogih malih dućana koji ne mogu izdržati utrku s velikim trgovačkim lancima, neki zaposlenici u trgovačkim lancima će dobiti otkaz, neki više neće imati slobodan dan kroz tjedan, a studentima će se ovime sigurno otrgnuti dio džeparca koji zarade radom vikendom. Ograničenjem rada nedjeljom Vlada nije pomogla nikome, a mnogima je ugrozila egzistenciju.

S druge strane, neki su od ovakve situacije i profitirali. Posljedica Plenkovićeve neradne nedjelje su ogromne gužve na benzinskim postajama koje su iskoristile priliku i počele prodavati kruh.

Neki gradovi i općine, kako bi pomogli lokalnim obrtnicima i malim poduzetnicima proglasile su ‘sajamske dane’ kako bi im omogućili da rade i nedjeljama, s obzirom da su usred turističke sezone, kada su im i prometi najveći. Iako je sramotno je da lokalne jedinice moraju tražiti rupe u zakonima, kako bi ljude koji žele raditi zaštitili od centralne država, pozivamo riječkog gradonačelnika da na području Rijeke proglasi ‘Sajamske dane’ za vrijeme blagdana Vele Gospe 15. kolovoza.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here