Home Sport Lovran i Učka spremno dočekuju najbolje bicikliste svijeta

Lovran i Učka spremno dočekuju najbolje bicikliste svijeta

1342
0

Više od 200 natjecatelja iz 10-ak zemalja Europe sudjelovat će ove nedjelje, 29. srpnja na “7. MTB Učka Maratonu” koji će se održati na obroncima Učke, potvrđeno je danas na konferenciji za medije od strane organizatora utrke Brdsko-biciklističkog kluba “Marun” iz Lovrana. Među njima svakako treba izdvojiti trenutno vodećeg u Svjetskom kupu, Nijemca Steffena Thuma i njegovog momčadskog kolegu Simona Gegenheimera koji je trenutno 4. u ukupnom poretku. Od ostalih favorita treba istaknuti i Talijana Marzia Dehoa, višestrukog prvaka Italije u Maratonu i čestog gosta na pobjedničkom postolju na brojnim svjetskim utrkama te Austrijanca Heinza Verbnjaka i Slovenca Lenarta Noča, višestrukih pobjednika brdsko-biciklističkih utrka u Hrvatskoj i regiji.

Naime, ono što privlači najbolje brdske bicikliste svijeta na MTB Učka Maraton u Lovranu je izuzetan spoj mora i planine. Naime, start i cilj utrke su u centru Lovrana na Lovranskom mulu na 0 metara nadmorske visine dok je najviša točka, najduže, 94 kilometara duge staze na 1200 metara nad morem. Ukupni uspon cijele staze 7. MTB Učka Maratona iznosi više od 4400 metara te se staza svrstava među atraktivnije i zahtjevnije staze svijeta.

Naime, ovogodišnji MTB Učka Maraton uvršten je među 10 utrka Svjetskog kupa (UCI Mountain Bike Marathon Series) koje se boduju za Svjetski kup. Na taj način je Lovran dobio najjaču MTB maratonsku utrku ne samo u Hrvatskoj, već i u široj regiji. Osim lovranske utrke, bodovi će se također skupljati i u Južnoafričkoj Republici, Francuskoj, Švicarskoj, Kostariki, Italiji, Austriji i Latviji,odnosno u državama u kojima će se organizirati UCI MTB maraton serije.

Osim utrke za kategorije Elite, Elite women i U23 u dužini od 94 kilometra, u nedjelju će se također voziti i dvije “kraće” utrke. Utrku od 70-ak kilometara će voziti kategorije Master 1 & 2 i Sport, dok će se u utrci na 35 kilometara okušati Juniori, klasa Master 3 i rekreativci. Naime, iako je riječ o utrci za licencirane vozače, organizator poziva i sve ostale ljubitelje brdskog biciklizma da se prijave na 7. MTB Učka Maraton za što će im se izdati posebna jednodnevna licenca. Rok za prijavu ističe u četvrtak, 26. srpnja.

Start utrke s lovranskog mula za kategoriju Elite women je u 10:15, a u 11:00 sati za kategoriju Elite Men. Ostale kategorije će krenuti 5 minuta nakon starta kategorije Elite Men. Ulazak u cilj najbržih se očekuje iza 14 sati, a svečano proglašenje i dodjela nagrada će biti u 16 sati.

Na kraju dodajmo kako ukupni nagradni fond iznosi gotovo 24 tisuće kuna, a svim sudionicima su osigurane okrjepe na stazi kao i zajednički ručak nakon utrke.

Previous articleZa veliki požar kod Crikvenice kriv je ljudski faktor!
Next articleMujanović dolazi na Kantridu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here