Home Vijesti VIDEO/FOTO: ‘EU pogoduje samo bogatima’

VIDEO/FOTO: ‘EU pogoduje samo bogatima’

242
2

Pedesetak prosvjednika okupilo se danas na anti-EU prosvjedu na Jadranskom trgu kojeg organiziraju MASA (Mreža anarhosindikalista Hrvatska), Antifa Rijeka, Slobodarski Blok i Autonomni studenti. Prosvjednici su se okupili pod transparentom ‘EU pogoduje samo bogatima’.


foto: facebook

“EU od nas zahtijeva zatvaranje brodogradilišta, naše zadnje značajne industrije koja zapošljava približno 40 000 radnika, a kao primjer imamo Poljsku koja je nakon ulaska u EU morala zatvoriti 17 brodogradilišta. Neizostavno je napomenuti kako će naših zastupnika u Europskom parlamentu, koji broji malo manje od 800 zastupnika, biti 12, a još bitnije je napomenuti kako u biti Europski parlament ne donosi nikakve ključne odluke, već to radi Europska komisija sačinjena od 27 povjerenika, koja nije direktno izabrana od građana Unije, već proizvoljno od vlada i naravno, lobijima krupnog kapitala. Dakle, “demokracija” Unije pada u vodu već pri prvom pomnijem istraživanju o “demokratskoj” strukturi Unije, koja je sačinjena od neopozivih birokrata, koji nisu izabrani od građana i do sada su donosili odluke isključivo u korist krupnog kapitala, a na štetu radne većine”, piše u njihovom pozivu na prosvjed.

Previous articleMaškare i službeno zavladale Rijekom s novom kraljicom Karnevala Ninom Simčić
Next articleNa brodu Lošinjske plovidbe ranjen pomorac

2 COMMENTS

  1. Nije li primjedba da Parlament ne donosi odluke vec Komisija deplasirana? Pa ni kod nas odluke ne donosi Sabor vec Vlada. Formalno da Sabor ali on zapravo samo izglasava odluku koju je donijela Vlada (kao predlagac). Sabor je mjesto vikanja i javne predstave, a odluke se donose drugdje. Zato tu primjedbu protivnika ulaska HR U EU treba odbaciti i naci eventualno jaci argument. Doduse sad je vec gotovo (osim ako ne prodje referendum pa se cijela prica ponovi za neko vrijeme).

  2. Ovo je za popizdit. Marin Miočić-Stošić je ostao bez teksta i plakata. I jedni i drugi su za EU.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here