Home Sport Mandić saznao kaznu zbog plavog kartona, Horvat zbog korone ostao bez još...

Mandić saznao kaznu zbog plavog kartona, Horvat zbog korone ostao bez još jednog igrača

1274
0
Hrvatski rukometni savez

David Mandić je u 46. minuti utakmice prvog kola grupne faze Eura protiv Francuske zbog grubog nasrtaja u lice Mahea dobio plavi karton. Ta je kazna značila da će disciplinska komisija EHF-a naknadno odlučiti o eventualnoj suspenziji za hrvatskog reprezentativca. To se i dogodilo.

Nakon plavog kartona Davida Mandića u utakmici protiv Francuske disciplinska komisija EHF-a donijela je odluku o jednoj utakmici suspenzije, što znači da će Mandić propustiti dvoboj protiv Srbije. Reprezentaciji se priključio Marin Jelinić iz Nexea, a izbornik Hrvoje Horvat naknadno će donijeti odluku o sastavu protiv Srbije, javlja Hrvatski rukometni savez.

“Nisam imao nikakve zle namjere. Spustio je težište, a ja sam agresivno izletio. Događa se, što je tu je”, izjavio je Mandić, koji će zbog najstrože moguće kazne u rukometu propustiti odlučujuću utakmicu za prolaz grupe sa Srbijom, koja se igra u subotu od 20:30.

Plavi karton uveden je u rukomet 2016. godine, a tiče se disciplinske mjere vezane za isključenje. U slučaju plavog kartona, izvještaju utakmice bit će dodana pisana izjava o incidentu, na temelju koje će dodatno odlučivati disciplinska komisija. Mandić će biti teže kažnjen zbog ovog prekršaja, što znači da će propustiti utakmicu protiv Srbije koju Hrvatska igra u subotu.

Pravilo plavoga kartona “debitiralo” je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, a osim toga uveden je i maksimalni broj dodavanja nakon što suci označe pasivan napad. Igrači si prema tom pravilu mogu dodati samo šest puta, nakon čega im se lopta oduzima.TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Izostanak Mandića bit će veliki hendikep za momčad Hrvoja Horvata protiv Srbije. Mandić je ključan igrač u izostanku Duvnjaka u obrani 5-1, a u napadu je protiv Francuske pokazao da je u odličnoj formi.

Šušnja pozitivan

U petak popodne je Hrvoje Hotvat ostao bez još jednog igrača. Naime, PCR testiranje u petak u Szegedu pokazalo je da je kružni napadač Leon Šušnja pozitivan na Covid – 19, a lagane simptome za sada ima Lovro Mihić.

Kako vremena za pripremu utakmice sa Srbijom nema previše, izbornik Hrvoje Horvat će tijekom noći odlučiti koju će dvojicu igrača pozvati naknadno u Mađarsku pod uvjetom da imaju negativni PCR test.

Previous articleOtkriveno tko je Splićanka koju je Matej nazvao prije nestanka: Bilo je oko 22h, prijateljima poslala dokaz
Next article‘Hrgović boksa kao robot, a Yoka ima sve da ga svlada, protiv Francuza će ponovno osjetiti što je poraz!’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here