Home Sport ‘Hrgović boksa kao robot, a Yoka ima sve da ga svlada, protiv...

‘Hrgović boksa kao robot, a Yoka ima sve da ga svlada, protiv Francuza će ponovno osjetiti što je poraz!’

761
0

Najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović, dogovorio je meč karijere protiv Tonyja Yoke. Boksački analitičari ne daju mu puno šansi protiv Francuza, piše net.hr.

Filip Hrgović dogovorio je meč karijere, a protivnik će mu biti stari poznanik – Tony Yoka.

Hrvatskog boksača odbijali su Joseph Parker i Luis Ortiz, a spominjao se i kineski borac Zhang Zhilei, no ipak će u ring s borcem protiv kojeg se borio u tri navrata.

Hrga je od Yoke gubio u dva navrata, doduše u amaterskom boksu. Bilo je to na Olimpijskim igrama u Riju te jednom prije toga. Prije 11 godina bolji je bio hrvatski boksač.

Yoka je u posljednjem meču svladao još jednog Hrvata – Petra Milasa.

Meč je potvrdio i Hrgin promotor, Eddie Hearn, u razgovoru s Boxing News 24.

Pobjednik tog meča trebao bi ići na prvaka svijeta, točnije na boljeg iz meča Usyk i Joshua čime bi se borio za prvaka svijeta po IBF-u. Upravo se portal Boxing News 24 osvrnuo na meč Hrgovića i Yoke te smatraju da Hrvat nema prevelikih šansi.

Max Schramm i Jeff Aronow analizirali su meč Hrgovića i Yoke te obojica smatraju da naš boksač nema velikih šansi.

Schramm se prisjetio Hrgovićevog poraza s Olimpijskih igara u Riju, a potom je zaključio:

“Kako bi pobijedili Hrgovića potrebno je imati boksačku vještinu, veličinu i snagu, brzinu i čvrstu bradu. Yoka ima sve to i zato je svladao Hrgovića u amaterima. S druge strane, ako Hrgović želi pobjedu, morat će boksati manje poput robota, kako je izgledao u prijašnjim mečevima. Ako se to ne promijeni, Yoka će ga ponovno nadboksati. Njegov stil je kao naručen za borce kao što je Yoka.”

Yoka je na putu do zlata na OI 2016. s turnira eliminirao našeg Filipa Hrgovića

A s njim se slaže i Aronow, koji Hrgoviću ne da nikakve šanse.

“Za Hrgovića je Yoka najgori protivnik kojeg je mogao dobiti. Kada su se borili kao amateri, Yoka je znalački neutralizirao sve napade Hrgovića te je zbog toga Hrvat izgledao nekoordinirano. Svoje jake udarce je sve promašivao. U obje borbe protiv Yoke je izgledao kao niželigaški boksač, posebno u onoj drugoj borbi”, a potom je zaključio:

“Moramo se pitati što Hrgović sada misli, kada je Yoka prihvatio borbu. Vjerojatno je uznemiren jer zna da bi Yoka mogao uništiti sve njegove snove o napadu na Oleksandra Usyka i njegove titule. Borba protiv Usyka Hrgoviću bi donijela milijune te bi mu promijenila život. Nažalost za njega, morat će se ponovno boriti protiv svojeg kriptonita, Tonyja Yoke te bi ponovno mogao osjetiti što je poraz.”

Previous articleMandić saznao kaznu zbog plavog kartona, Horvat zbog korone ostao bez još jednog igrača
Next articleSingapur razmatra zabranu pušenja za mlade, slijedeći primjer Novog Zelanda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here