Home Vijesti Marko Polo se nasukao jer posada nije promjenila kurs

Marko Polo se nasukao jer posada nije promjenila kurs

1040
1

Trajekt “Marko Polo” nasukao se u subotu jer članovi posade u straži nisu pravodobno promijenili smjer plovidbe, utvrdilo je povjerenstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture po dosad prikupljenim podacima. Povjerenstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, koje je imenovao ministar Božidar Kalmeta radi istrage uzroka nesreće u kojoj se 24. listopada 2009. nasukao Jadrolinijin trajekt “Marko Polo”, na temelju dosad prikupljenih podataka i analiza uzroka pomorske nesreće, kako se ističe u priopćenju, izradilo je prethodno izvješće o uzroku nesreće i utvrdilo da je brod “Marko Polo”, upisan u riječkoj Luci, s 10154 bruto tone i zastavom Republike Hrvatske, nasukan zbog nautičke pogreške članova posade u straži.

Članovi posade u straži nisu pravodobno promijenili smjer plovidbe na utvrđenoj poziciji pa je brod najprije zastrugao desnim bokom i udario desnim vijkom i kormilom u otočić Balabru, a zatim se nasukao na sjeverozapadni dio obale otočića Sita u dva sata 24. listopada 2009. godine.

Povjerenstvo nastavlja rad, a po danas dobivenim informacijama iz MUP-a, uzorci krvi i mokraće članova posade u straži poslani su na žurnu analizu u Centar za kriminalistička vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagreb, stoji na kraju priopćenja.
(hina/business.hr)

Previous articleVedrana Rudan i riječka džamija u izvještaju State Departmenta
Next articlePreminuo Marino Sfiligoi

1 COMMENT

  1. Pomorska nacija sa tisućljetnom tradicijom , a ne možemo odsukati jedan trajekt već moramo zvati Holanđane u pomoć.
    sramota, onda zaista Slovanci mogu ići bok uz bok s Komižanima !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here