Home Mozaik Masturbirao bez prestanka pa zaradio moždani nakon ejakulacije

Masturbirao bez prestanka pa zaradio moždani nakon ejakulacije

1718
0

Jedan muškarac (51) gotovo se doveo do smrti masturbiranjem, nakon što je pretrpio moždani udar ubrzo nakon ejakulacije.

Prema izvještaju o medicinskom slučaju objavljenom početkom ove godine u “Journal of Stroke and Cerebrovascular Diseases”, rečeno je da je 51-godišnji Japanac imao običaj samozadovoljavati se više puta dnevno.

Nažalost, pretrpio je subarahnoidno krvarenje – moždani udar kod kojeg se javlja krvarenje u prostorima mozga ispunjenim tekućinom – što se obično događa tijekom velike količine fizičkog napora.

Muškarac, koji je iz očitih razloga zatražio da ga ne identificiraju javno, odmah je dobio jake glavobolje nakon vrhunca, što je kasnije dovelo do povraćanja. Unatoč iznenadnim simptomima, uspio se prijaviti u gradsku sveučilišnu bolnicu Nagoya u Japanu.

Nakon što su mu liječnici napravili CT na mozgu, rezultati su potvrdili da je muškarac pretrpio subarahnoidno krvarenje, što je moglo biti opasno za život. Srećom, preživio je incident i otpušten je iz bolnice u roku od dva tjedna. Liječnici su rekli da je otpušten u izvrsnom stanju.

Prema NHS-u, subarahnoidno krvarenje najčešće uzrokuje puknuće krvne žile u mozgu, što se slučajno dogodilo u ovom konkretnom incidentu.

Iako je nepoznato zašto se točno razvijaju moždane aneurizme ako se fizički previše napregnete, kao što biste to mogli učiniti tijekom seksa, to može povećati šanse za moždani udar.

Subarahnoidno krvarenje moglo bi se pokrenuti i podizanjem nečega teškog, kašljanjem ili odlaskom na zahod. Postoje i određeni čimbenici rizika koji igraju svoju ulogu. Prekomjerno pušenje i konzumacija alkohola, povišeni krvni tlak i teška ozljeda glave mogu tomu doprinijeti.

Simptomi mogu uključivati: iznenadne jake glavobolje, ukočenost vrata, osjećaj bolesti, osjetljivost na svjetlost, zamagljen ili dvostruki vid, nejasan govor, slabost na jednoj strani tijela i nekontrolirano drhtanje.

Seks je krivac u 3,8 – 14% svih slučajeva
Doktor Daniel Walsh, cerebrovaskularni neurokirurg u bolnici King’s College, izjavio je za Mail Online da je puknuće aneurizme koje je uzrokovalo moždani udar kod ovog pacijenta povezano s naglim porastom krvnog tlaka.

Rekao je da masturbacija ili bilo koja vrsta seksualnih aktivnosti može uzrokovati ovaj incident, a navodno uzrokuje između 3,8 i 14 posto svih slučajeva subarahnoidnog krvarenja. Uzimanje kokaina tijekom seksa može znatno povećati rizik od moždanog udara.

“Pozitivno je da ćete vjerojatno učiniti više kako biste spriječili subarahnoidno krvarenje izbjegavanjem pušenja i alkohola te upravljanjem povišenim krvnim tlakom kod svog liječnika opće prakse nego suzdržavanjem od seksa u svim njegovim oblicima”, zaključio je doktor Walsh.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here