Home Mozaik Michael Schumacher, njegova supruga Corinna proživljava pravi pakao: “Od tog dana je...

Michael Schumacher, njegova supruga Corinna proživljava pravi pakao: “Od tog dana je zatočena u kući”

657
0

Gotovo deset godina je prošlo od tragedije koja se dogodila u snježnim planinama Méribela u Francuskoj. Obiteljski prijatelj, Eddie Jordan, koji je lansirao Schumachera 1991., otkrio je da je “on tu, ali kao da ga nema.” Nedavno je izgovorio nekoliko riječi koje otkrivaju u kakvom je stanju njegova supruga Corinna…

2013. godine zajedno sa svojim voljenim umro je i dio Corinne Betsch, supruge bivšeg prvaka Formule 1 Michaela Schumachera. Nijemac je debitirao u najpoznatijem automobilskom natjecanju u ovom sportu 1991. godine, a ostavio je traga riskirajući svoj život nekoliko puta, također računajući na znatno manje sigurnosne mjere nego danas.

Ipak, nakon povlačenja iz profesionalnih natjecanja, sportaš se suočio s najtežom nesrećom od koje se više nije oporavio. Bio je 29. prosinca 2013. kada je bio žrtva dramatičnog pada na snježnim francuskim planinama Méribel. Pad o kojoj je i danas ostalo mnogo misterija i iza koje se kriju mnogi upitnici. Ali obitelj Schumacher uvijek je držala u najstrožoj tajnosti stanje velikog Michaela.

Tijekom svoje sportske karijere Schumi je svoju suprugu uvijek smatrao svojim “anđelom čuvarom“. Od tog ukletog kraja 2013. sav teret obitelji, odgovornosti i boli je na Corinninim plećima. Žena je uzela stvari u svoje ruke, upravljajući važnim financijama koje se vrte oko figure njemačkog prvaka i uredila je kuću kao bolnicu kako bi pružila najbolje moguće utočište za svog supruga, tako umotana u naklonost obitelji.

Nakon deset godina, “Corinna još uvijek ne može izaći iz kuće jer je svi podsjećaju na Michaela Schumachera”
No, gotovo deset godina nakon tragedije, pojavljuju se i zabrinjavajući detalji o Corinninom stanju. Ono što zabrinjava nije fizički problem, već psihička šteta koju Michaelova supruga trpi, prisiljena živjeti kao “zatvorenica” u kući jer, čim kroči izvan svog doma, svi je pitaju kako je Schumi.

“Prošlo je gotovo deset godina – objašnjava Eddie Jordan, stari prijatelj bivšeg pilota – a ona nije mogla otići na zabavu, ručati u restoran ili na bilo koje drugo javno mjesto. Ona je poput zatvorenice jer svi žele razgovarati s njom o Michaelu, a zapravo ne treba ju stalno podsjećati na njegovo stanje.”

Čovjek koji je lansirao pilota 1991. već je govorio o prvaku u nedavnom intervjuu, objašnjavajući da je Michael “tu, ali nije psihički prisutan”. Corinna je uložila vrijeme i novac kako bi suprugu pružila najbolju moguću njegu i najbolje stručnjake, no bolest koja je pogodila bivšeg vozača Ferrarija nesavladivo je čudovište.

Nakon toliko godina, Corinnin suzdržani i zaštitnički stav ostaje netaknut. Schumi je tu, ali ga nitko ne vidi. Sam Eddie ga nije vidio: “Volimo te, ali trebamo privatnost“, čuo je. Corinna ne daje javne intervjue i izgovara “malo ili ništa” kad je posjeti netko blizak obitelji. No, povodom prekrasnog Netflixovog dokumentarca posvećenog karijeri prvaka F1, više se prepustila dajući pravu sliku o tome kakav je njezin suprug danas.

– Ne nedostaje samo meni, nedostaje cijeloj obitelji. Ali nije sve tako mračno, mračno. Jer “on je ovdje”. Međutim, “drugačiji je”. Ali činjenica da je tu, barem fizički, “daje nam snagu”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here