Home Vijesti Milanović: Između ‘Za dom spremni’ i ‘Slava Ukrajini’ nema razlike

Milanović: Između ‘Za dom spremni’ i ‘Slava Ukrajini’ nema razlike

177
0

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti dodjele javnih priznanja Grada Zagreba, na kojoj su gradonačelnik Tomislav Tomašević i predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović uručili nagrade Grada Zagreba zaslužnim pojedincima i institucijama. Nakon dodjele nagrada Milanović je komentirao aktualne događaje.

O uzviku Slava Ukrajini istaknuo je: “Mučim se kao Isus da stavimo pokliče poput ZDS-a sa strane. Ako nisi shvatio, ne mogu te preodgajati. No između Za dom spremni i Slava Ukrajini nema razlike.

To je poklič najradikalnijih šovinista zapadne Ukrajine koji su radili s nacistima i pobili tisuće Židova, Poljaka… To ne želim slušati u Hrvatskoj. To što su se neki lideri navukli na to, ne zanima me. Neka izmisle drugačiji pozdrav. Neka maknu i Rusiju i Ukrajinu. Kijev je daleko, Moskva još dalje.”

O korištenju ZDS-a u Hrvatskoj rekao je: “Svoju poantu sam rekao u više navrata. Ne mogu to raditi unedogled. To nam radi štetu. Komemoracija u Bleiburgu – ako to nekima u Hrvatskoj nešto znači, ako je tamo stradao netko drag, nedužan, postoji dosta načina za komemoraciju. To je ponižavajuće za Hrvatsku.”

“Da se nije provociralo Austrijance, moglo je i dalje biti u Austriji. To je borba protiv tlačitelja, tirana iz Njegoševe strofe… Za par dana će biti godišnjica bitke na Sutjesci gdje su poginule stotine Dalmatinaca. Meni je to antifašizam”, dodao je.

Previous articleUspjeh Pjevačkog zbora mladih Josip Kaplan u Zadru
Next article27-godišnjakinja vozila Malinskom s 2,01 promilom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here