Home Vijesti Milanović teško optužio Butkovića i brata: ‘Tu se lovica dijeli’

Milanović teško optužio Butkovića i brata: ‘Tu se lovica dijeli’

180
1
ed9a42d4 0368 4b97 b4a7 ddead738c5b6
Screenshot: HRT

Predsjednik Zoran Milanović u svom se novom obraćanju javnosti iz Rijeke dotaknuo HDZ-ovog ministra Olega Butkovića.

Butković je jutros prozvao Milanovića zbog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, kojeg je nazvao Milanovićevim prijateljem, a Milanović mu je ubrzo odgovorio na Fejsu fotografijom Dodika sa šefom HDZ-a Andrejem Plenkovićem i šefom HDZ-a BiH Draganom Čovićem. Uz to je napisao: “Olegu Butkoviću, a kako ide bratov posao s kamionima?! Posluje li s Hrvatskim cestama i na gradnji mosta prema Banja Luci?”

A onda je nastavio:

“Javio se Oleg Butković, najsjajniji sin naših naroda. Karamarkov stari svat na svatovima. Kad se Tena udavala i kad se udavala za Karamarka, onda je Oleg bio taj koji ga je ovdje vodio po Korzu kao paradnog konja. Ja ga pozdravljam, posebno onaj dio gdje me proziva zbog ‘mog prijatelja Dodika’. Dodik je lider Srba u Republici Srpskoj. Ima jedna fotografija mene s Dodikom i jedno pet Plenkovićevih s Dodikom. I Čovićevih. Kad čitaš, a očito rijetko čitaš, i kad pišeš, a još rjeđe pišeš, daj se pripremi”, kazao je.

“Kako brat i kamioni? Butkovićevom bratu se više nije dalo biti murjak, u poznim godinama ostavlja uniformu i kreće u posao na projektima koje vodi ministarstvo njegovog brata”

Milanović je zatim mahnuo u kameru i pitao: “I kako brat i kamioni?

Novinarka je rekla da je insinuirao o poslovima:

“Recimo, Oleg Butković je osoba muškog roda, visoka između metar i šezdeset i dva metra. Pardon, nije bitno koliko je visok. Završio je školu i ministar je. Je li to insinuacija ili notorna činjenica? Dakle, notorna je činjenica da brat Olega Butkovića, bivši policajac, u poznim godinama, s puno iskustva na grbači, ostavlja policijsku uniformu i kreće u posao, kao podizvođač, na megaprojektima koje vodi ministarstvo gdje je ministar tko? Ilija Čvorović? Njegov rođeni brat. Ajde si sad zamislite. Meni je žao da ja svom bratu prije nego što je umro bez lipe nisam tako nešto omogućio. Unija plaća, proračun plaća, i sad imaš brata kojem se, naravno, ne da biti murjak, to je težak posao. Frajer nabavlja kamione, radi kao podizvođač ljudi kojima posao daje tvoj brat”, kazao je Milanović.

“To je najbolji posao na svijetu. Podizvođači znaju da su izloženi riziku, da im neće biti plaćeno, ali ne Butković. Ne on. To je takav zicer, to je takva maskirovka. To kao nije jasno?” rekao je i dodao da se “tu lovica dijeli”.

“Želiš tako razgovarati? Želiš mi nešto insinuirati, ti koji si doveo Karamarka, tog mračnjaka, tu si paradirao s njim po Rijeci: ‘Ja sam za Tomicu Karamarka, a protiv Jadranke Kosor.’ Sada poziva Jadranku Kosor natrag u HDZ, neće se vratiti ta sigurno koliko su je iscipelarili i izvrijeđali”, rekao je.

“Ali Butković kaže: ‘Ja s tim nemam veze’ (oponaša Butkovića). Ej, to su tako jeftine fore. Daj se obogati na lukav način, šarmiraj me, budi frajer ili budi dama, igrač. Ne. Kupiš kamione, furaš pijesak, šljunak. Lova ide, to je to. Firme se osnuju, imaju spike kao adrenalinski šok i onda samo padnu”, kaže.

Potom se vratio na HDZ-ovog ministra.

“Tko je Oleg Butković? Lik koji je plaćao smještaj u resortu Novi Vinodolski iz proračuna Novog Vinodolskog Kolindi Grabar Kitarović dok je ona bila službenica u NATO-u. To su činjenice. Koji je interes Novog Vinodolskog da Kolindi Grabar Kitarović, jednoj HDZ-ovki i službenici jedne međunarodne organizacije plati… To smo zaboravili, jel? O tome se govorilo u prvoj kampanji Kolinde Kitarović, ali se nije slušalo jer je topot HDZ-ovih konja bio jači. E, sad su osedlani novi konji. I kokoši će se podaviti od prašine”, rekao je.

1 COMMENT

  1. Kalanjev(tzv “zašvajsani”Kalanj )nećak Oleg…iz Kalanji kraj Klenovice,mjesta koje je dobilo crkvu tek nakon 2008….ahahahaha

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here