Home Vijesti Milinović ne vjeruje da je izbačena iz HDZ-a: Gospodin Plenković to ne...

Milinović ne vjeruje da je izbačena iz HDZ-a: Gospodin Plenković to ne bi dozvolio!

1768
0

Riječka gradska vijećnica Ivona Milinović u razgovoru za N1 rekla je kako ona ne zna je li izbačena iz HDZ-a jer nije dobila nikakvu odluku. Tu informaciju jučer nam je rekao predsjednik riječkog HDZ-a Lucijan Vukelić.

“Moram reći da nisam razočarani HDZ-ovac, vjerujem u HDZ koji čine njegovi članovi i oni me do sada nisu uglavnom razočarali. Što se tiče navodnog izbacivanja znam koliko i vi, ali nisam dobila nikakvu pisanu obavijest o toj navodnoj odluci.

Postupci pojedinaca nisu ono što je HDZ doktora Tuđmana bio, okupljanje svih stranačkih frakcija oko jedne ideje”, rekla je.

Ivona Milinović zapitala se odakle medijima informacija da je ona izbačena, na što joj je reporter N1 Ranko Stojanac odgovorio da je potvrda došla od predsjednika riječkog HDZ-a Lucijana Vukelića.

“Onda mogu samo konstatirati da on ne pozna statut HDZ-a. Čak i da je istina da je časni sud donio odluku tada bih imala pravo žaliti se visokom časnom sudu. Ili Vukelić ne pozna statut HDZ-a ili prejudicira odluku časnog suda, a koliko znam gospodina Plenkovića on to ne bi dozvolio”, rekla je i dodala da je takvo ponašanje možda bilo u vrijeme miljenika Lucijana Vukelića Tomislava Karamarka “koji je dozvoljavao da Vukelić nepropisno prijavljuje protukandidate kako bi pobijedio na unutarstranačkim izborima.”

Na pitanje hoće li se žaliti na odluku o izbacivanju odgovara: “Na što da se žalim? Gospodin Vukelić je iznio tu tezu u javnosti, niti županijski tajnik niti ja osobno nisam dobila odluku. Postoje procedure i ne mogu na temelju rekla-kazala i izjava gospodina Vukelića koje su često bile netočne nešto tvrditi. Pozivam vodstvo HDZ-a da sankcioniraju izjave gospodina Vukelića jer je naštetio ugledu HDZ-a i kampanji naše sadašnje i buduće predsjednice.”

Na pitanje je li ovo obračun s kadrovima Davora Ive Stiera kaže da ne bi voljela takve pretpostavke donositi. Ne voli ni da joj insinuiraju da joj je Stier mentor jer je s njim radila u Bruxellesu, a u HDZ-u je bila puno prije nego je njega upoznala. Na pitanje hoće li se on kandidirati na unutarstranačkim izborima kaže da to pitaju njega jer ona nije njegova glasnogovornica.

“Nisam jos izbačena, kome da vraćam mandat ako sam još član HDZ-a. Sada hipotetski o nečemu govoriti mislim da je to suludo”, odgovorila je na pitanje hoće li vratiti mandat u Gradskom vijeću Rijeke.

Previous articleMješoviti zbor Schola Cantorum Rijeka adventskim napjevima obilježio Svjetski dan dan zborskog pjevanja
Next articleNoć HNK Rijeka: “Hvala svima i navijajte na Rijeku”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here