Home Sport Milinović smijenjen, traži se novi trener

Milinović smijenjen, traži se novi trener

962
0

Damir Milinović više nije trener »Pomorca«. Najvažniji je to zaključak jučerašnjeg jutarnjeg sastanka čelnika kostrenskog nogometnog drugoligaša, nakon što dan ranije Izvršni odbor nije uspio sakupiti kvorum. Po riječima predsjednika kluba Miroslava Uljanu, ulog u nastavku prvenstva je prevelik za još uvijek neiskusni trenerski dvojac Milinović – Lopac, zbog čega je kao prvi čovjek kluba dobio podršku da se krene u potragu za novim trenerom.
    – U teškoj smo situaciji, ako želimo ostati u ligi moramo se maksimalno mobilizirati – ističe Uljan. – Direktor Drago Čohar kao prvi operativac zadužen je za razgovore sa budućim šefom struke kojeg ćemo, nadam se, dobiti ovog vikenda, ako ne onda do početka sljedećeg tjedna. Javljali su nam se treneri sa strane i nudili se, no mi nismo u mogućnosti da idemo na tu varijantu. Zanima nas stručnjak s našeg područja, poput Gračana, Bukete, Stilinovića, Pučića…
    Po riječima Uljana nije sve tako lako i glatko prošlo.
    – Ostali članovi uprave složili su se da mi daju podršku. Ipak sam ja u osvom trenutku naisturenija klupska osoba, a samim tim tu je i odgovornost. Mislim da je to najbolje rješenje u situaciji kad strahujemo i za ostanak – tvrdi Uljan i dodaje kako je svlačionica trenutno gorući problem »Pomorca«, te kako ne stoje priče o razlazu s repovima s bivšim trenerima koji sada pak figuriraju kao glavni kandidati (Gračan, Buketa).
    – Treba nam čvrsta ruka, čovjek s iskustvom. Svlačionica je naš veliki problem i to je kod nas oduvijek bila stvar trenera, a ne predsjednika i uprave. Sa svim trenerima smo se razišli kako treba. No, ulica i kavana pričaju drugo. Gračan je bio jedan od naših boljih trenera, Stilinović je poznat po svojim uspjesima u »Pomorcu«. Buketa je imao određeni sukob s bivšim predsjednikom. No, sve to je manje-više izglađeno, ružno je jedino što su neki sa strane sve te događaje iskoristili i isforsirali u sukobe – kaže Uljan, dodajući onu staru da je uvijek lakše promijeniti trenera nego 20 igrača. Zahvalan je Milinoviću kojeg se želi zadržati u klubu.
    – Možda bude želio biti pomoćnik, ako ne, neka radi u omladinskoj školi. On je pomogao klubu kada neki drugi nisu htjeli. Pokazao je i dozu hrabrosti, na čemu smo mu zahvalni – zaključuje Uljan. (novi list)

Previous articleRiječki proračun niži za 11,4%
Next articleU Vrsar s najjačim sastavom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here