Home Vijesti Ministarstvo uprave o novoj riječkoj zastavi: ‘Tematika zahtijeva detaljnija istraživanja’

Ministarstvo uprave o novoj riječkoj zastavi: ‘Tematika zahtijeva detaljnija istraživanja’

1750
0

Iako je od jednoglasne odluke Gradskog vijeća o povratku povijesne riječke trobojnice prošlo više od pola godine, Rijeka i dalje čeka rješenje Ministarstva uprave kojim bi riječka tradicionalna zastava ušla i u službenu upotrebu.

Podsjetimo, odluku o povratku riječke trobojnice, Gradsko vijeće je usvojilo još 14. srpnja prošle godine. Sukladno postojećoj zakonskoj proceduri, gradonačelnik je takvu odluku proslijedio u Ministarstvo uprave kako bi se o njoj izjasnilo nadležno povjerenstvo prije konačne potvrde ministra. No, nakon toga je stvar ‘zapela’ u nečijoj ladici pa je nedavno u ime saborskog kluba IDS-PGS-Lista za Rijeku zastupničko pitanje nadležnom ministru uputio Boris Miletić.

Nakon 37 dana čekanja iz Ministarstva uprave su se odlučili oglasiti ustvrdivši da je predmet ‘u tijeku’. Iz Ministarstva uprave objašnjavaju kako sjednice nadležnog Povjerenstva saziva predsjednik Povjerenstva, a Povjerenstvu se baš i ne žuri. Tijekom 2016. godine sazvane su svega dvije sjednice, a ona posljednja 7. rujna 2016. bavila se upravo riječkom zastavom. Međutim, bez rezultata jer je zaključeno da se radi ‘o tematici koja zahtijeva detaljnije istraživanje relevantnih činjenica i povijesnog značaja riječke zastave’, stoji u odgovoru koji potpisuje Ministar uprave i dopredsjednik hrvatske Vlade Ivan Kovačić. Kada će biti sazvana sljedeća sjednica i hoće li do nje biti dovršeno ‘istraživanje relevatnih činjenica’, nije poznato.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here