Home Sport Mišković o planovima za iduću sezonu: Krepat, ma ne molat!

Mišković o planovima za iduću sezonu: Krepat, ma ne molat!

890
0

Rijeka je u petak kod Lokomotive poražena 1:0, čime se oprostila od utrke za naslov, a zahvaljujući porazu Hajduka kod Rudeša i dalje je favorit za drugo mjesto.

Već sutra (utorak) na Rujevicu stiže Inter iz Zaprešića, a Armada će proslaviti 31. rođendan. Predsjednik Rijeke Damir Mišković samo se zbog toga vratio u Hrvatsku.

U emisiji Pod stijenama Kantride prvi čovjek Rijeke osvrnuo se na posljednji poraz, Rijekino proljeće i otkrio ambicije za sljedeću sezonu.

“Imali smo šanse približiti se Dinamo, nismo uspjeli i to je to.”

“Dogode se takve utakmice, ni prva ni zadnja. Očekivali smo puno više. Možda smo već na godišnjem (odmoru) na neki način. Ali mislim da je ekipa ovog proljeća pokazala odlične rezultate i po bodovima su ispred svih. Već sada mogu reći da je cijela ekipa odradila dobar posao ove sezone, igrali smo i u Europi, fali nam malo bodova iz prvog dijela, ali i ovo je uspjeh. Uvijek se može bolje”, rekao je Mišković.

“Imali smo razgovor s igračima, Matjaž, Srećko, Mance i ja. Možda je sparina, proljeće, dogodi se takav poraz. Imamo još tri kola koja trebamo odraditi. Sutra je Inter, Armada ima rođendan. Moramo dati sve od sebe i pokazati da su to samo loši dani.”

“Najljepše bi bilo da osvajamo titulu svake godine, ali onda bi nam dosadilo”, kaže kroz šalu Mišković.

Rijeka je imala turbulentnu sezonu tijekom koje je ostala bez gotovo cijele šampionske momčadi.

“U drugom dijelu prvenstva smo ispred Dinama i Hajduka. Nogomet je dinamičan, igrači dolaze i odlaze. To se u medijima previše potencira. Pogledajte druge lige i klubove, svake godine i drugima ode po deset igrača.”

“Meni se sviđa da svatko svakoga može dogoditi. Zbog toga će druge sezone liga biti zanimljivija. Zanimljivo je da klubovi iz donjeg dijela tablice mogu pobijediti klubove iz vrha. To smo svi i htjeli, da bude zanimljivija liga.”

Dodao je da Rijeka u potrazi za pojačanjima prati i hrvatsko i inozemno tržište.

“Već smo uzeli desnog beka i stopera velike kvalitete. Bit će odlazaka i dolazaka, kao i svake godine prodavat će se ono najbolje. Nije to rasprodaja, nego prodaja kakvu rade i drugi klubovi, ali kod nas se to preuveličava. I dalje će se nogomet igrati, doći će drugi igrači, Rijeka će ostati jaka i druge godine i opet ćemo pokušati napasti prvenstvo, ali ovisi i o našim konkurentima.”

Ima li Rijeka snage voziti na tri kolosijeka?

“Teško je voziti na tri kolosijeka. Ne možemo mi imati 40 igrača u kadru. Naša realnost je kadar od 20-25 igrača i da s njima idemo naprijed. Mi smo i ove godine išli dobro na sva tri kolosijeka. Moglo je i bolje u prvom dijelu prvenstva.”
“Nema premija za treće mjesto”

Otkrio je i da neće biti premija za igrače i trenere ako Rijeka završi na trećem mjestu.

“Istina, nema premija za treće mjesto. Mi smo neke stvari postavili, gledamo da uvijek budemo u vrhu. Ne radimo tragedije ako nismo prvi, ali moramo biti barem drugi. Ako se dogodi da budemo treći, neće biti premija.”

Prošle godine Rijekinu proslavu titule Zdravko Mamić je obilježio izjavom: “Ovo ste gledali sad i više nikad.” Godinu kasnije Dinamo će se, čini se, vratiti na tron. Evo što Mišković kaže o tome:

“Uvijek gledam da ih skinemo i pokušat ćemo ih skinuti što je prije moguće. Ali ovisi, ako oni opet kupe igrače od par milijuna eura, mi ćemo dati sve od sebe i – krepat, ma ne molat!”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here