Home Sport Mišković: Za novu Kantridu više nemamo novca

Mišković: Za novu Kantridu više nemamo novca

635
0

Rijeka se u velikom stilu vratila na svoju Kantridu. Na rasprodanom stadionu momčad Matjaža Keka je u prijateljskoj utakmici pobijedila Maribor 4:0.

Želja svih navijača Rijeke je povratak na Kantridu i u službenim utakmicama, ali na to će se još pričekati. Naime, predsjednik Rijeke Damir Mišković otkrio je kako klub nema novca za novi stadion na Kantridi.

“Imali smo sreće da smo kroz fondaciju Social Sport uspjeli spasiti Rijeku i to je bio jedan dio koji je trebao stabilizirati Rijeku da bude stabilan prvoligaš. Uspjeli smo napraviti puno više od toga i donijeti puno više novca. Novac za stadion je u ono vrijeme bio osiguran, grad je napravio preduvjete za stadion, ali je trebalo promijeniti GUP da bi stadion imao popratne stvari koje bi financirale stadion da može funkcionirati. Nažalost, kod nas, možda je tako i vani, procedura za promjenu dokumenata za izgradnju velikih kompleksa traje duže”, rekao je Mišković za Radio Rijeku.

“Nisam mogao zadržavati tako dugo novac od fondacije i okrenuli smo se kampu na Rujevici koji prvotno nije trebao biti kao danas, nego puno skromniji s plohama za treniranje. Kada smo vidjeli da neće ići tako brzo na Kantridi te novce smo utrošili na Rujevici. Novaca u HNK Rijeci za stadion nema, ponavljam već dvije godine da tražimo investitora kojemu će se sve to poklopiti s promjenom GUP. Nadam se da ćemo naći investitora, ali to nije samo obveza HNK Rijeke nego svih nas. Tko god nađe investitora je slobodan doći i donijeti novac za izgradnju novoga kompleksa na Kantridi.”

Što dalje?

“Dok se ne nađe novi investitor, možemo jednom godišnje imati pravu utakmicu kao u subotu, ali definitivno ovakva Kantrida kao što je danas ne može biti da se igra na razini na kojoj Rijeka igra. Govorim o uvjetima natjecanja u Prvoj HNL i Europi. Rijeka je dio Kantride i mi ćemo se odazvati kada kod bude trebalo. Hvala svim ljudima koji su organizirali utakmicu i probudili osjećaj iz 80-ih i 90-ih kada se tako navijalo na Kantridi. Bio je gušt biti na Kantridi.”

Gradonačelnik Vojko Obersnel poručio je da što se tiče Grada nema apsolutno nikakvih zapreka da se krene s izgradnjom stadiona.

“Nije upitno da se stadion mogao graditi od trenutka kada se pojavila ideja o izgradnji stadiona. Problem je bio u popratnim sadržajima za što je trebalo mijenjati GUP i za to je trebalo vremena. Ne vidim da je cijeli proces završen, treba pokušati pronaći investitore koji bi bili spremni ući u nove sadržaje koji bi stvorili pretpostavke za izgradnju novoga stadiona. Kantrida ovakva kakva je ima svoje specifičnosti, ima stijene i more, ako se napravi novi stadion neće biti baš biti puno ni stijena ni mora. Ako se stadion na Kantridi napravi to više nikada neće biti stara Kantrida kakvu smo svi poznavali uz cijeli niz drugih problema koja ta lokacija nosi.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here