Home Mozaik Mislila da je kupila psa, a je počeo nenormalno rasti: Ostala je...

Mislila da je kupila psa, a je počeo nenormalno rasti: Ostala je zapanjena

268
0

Žena iz Kine kupila je medvjedića na odmoru prije dvije godine, a da to nije ni znala! Prvo je mislila da je riječ o malom psu, no ubrzo se pokazalo da je bila u krivu.

“Mali crni” je brzo rastao i nije stao sve dok nije dostigao težinu od 200 kg. Zatim je ugroženi azijski crni medvjed odveden u utočište za životinje.

– Bio je izuzetno mali kad sam ga donio kući, ali je nastavio sve više rasti – rekao je Su Jun, stanovnik okruga Juliang u pokrajini Yunnan.

Nastavila je paziti na medvjeda još dvije godine. Primijetila je da je “Mali Crni” vrlo osjetljivo biće koje se boji ostati bez vlasnika.

Su je rekla kako je bio pravi izazov brinuti se za medvjeda koji dnevno pojede sanduk voća i dvije kante rezanaca, prenosi rt.com.

Azijski crni medvjed je vrsta medvjeda iz porodice medvjeda koja živi u Aziji. Bliski je rođak smeđeg medvjeda. Azijski crni medvjed slične je građe smeđem medvjedu, ali je svjetlije građe i ima tanje udove.

Tijelo je dugo 120-180 centimetara, dok je rep dug 6-10 centimetara. Mužjak je težak 91-150 kilograma. Ženka je teška 65-90 kilograma, s izuzetkom 140 kilograma.

Boja krzna mu je uglavnom crna; smeđi primjerci su rijetki. Na prsima ima veliku bijelu mrlju u obliku polumjeseca, po kojoj je i dobio ime. Glava mu je velika i okrugla, dok su mu oči male. Uši su velike i relativno udaljene.

Previous articleOstavila muža zbog Egipćanina: Obitelj prekinula sve kontakte s njom!
Next articleDjevojka namjestila dečku zanosnu crnku: Kad je vidjela što je napravio, ostala je bez teksta (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here