Home Mozaik Mislite da ste vrhunski ljubavnik? E, pa ako vaša partnerica ovo radi...

Mislite da ste vrhunski ljubavnik? E, pa ako vaša partnerica ovo radi tijekom seksa, možda ipak niste

570
0
Photo by Ana Maria Moroz: https://www.pexels.com/photo/man-and-woman-kneeling-on-bed-beside-window-1700765/

Istraživači su konačno shvatili kako funkcionira ženski orgazam a tvrde da stenjanje ni na koji način nije dio sladostrašća. Znanstvenici sa Sveučilišta Ottawa promatrali su fiziološke reakcije ženskog orgazma, što ih je navelo da izostave “stenjanje” s popisa tjelesnih osjeta, prema novoj studiji objavljenoj u časopisu The Journal of Sexual Medicine. Ukratko, stenjanje ni na koji način nije pokazatelj zadovoljstva.

Klitoralni orgazam često možete osjetiti na površini tijela, a nalikuje na trnce koji prolaze kožom i mozgom. Jedan od najboljih načina za stimulaciju vanjskog dijela klitorisa je nježno trljanje prstima, dlanom ili jezikom naprijed-natrag ili kružnim pokretima. Unutarnji dio klitorisa se ne može vidjeti, ali se može stimulirati unutarnjim vaginalnim ili analnim pritiskom.

Daily Mail izvještava da su istraživači zamolili 637 žena različite dobi da ispune upitnik o svojim iskustvima orgazma. Upitnik je uključivao “Skalu za ocjenu orgazma”, popis različitih odgovora kao što su drhtanje, kontrakcije i pulsiranje. Također je imao popis emocionalnih odgovora, uključujući ‘ljubav’, “nježan” i “strastveni”. Drugi dio upitnika bila je “Skala tjelesnih osjeta orgazma”‘, koja je sadržavala opise reakcija poput “brže disanje”, “jače lupanje srca”, “tvrđe bradavice”, “ukupna napetost mišića” i “grčevi donjih udova”.

Sudionici su također zamoljeni da navedu vrhunsku senzaciju koju su osjetili tijekom vrhunca. Istraživači su otkrili da je ‘ugodno zadovoljstvo’ najčešće, a “emocionalna intimnost” i “osjećaji trnaca”. najmanje zastupljeni na ljestvici za ocjenjivanje orgazma. Istraživači su zaključili da se “stenjanje” u potpunosti ukloni iz mjerenja, dodajući: “Čini se da se sve ostale stavke odnose na nenamjerne reakcije koje se javljaju tijekom iskustva orgazma.”

Analitičarka i glavna istraživačica studije, Amy Elizabeth Webb, rekla je da je glavni cilj studije bolje razumjeti kako ženski orgazami funkcioniraju jer kruži mnogo dezinformacija. Rekla je: “Orgazam, osobito kod starijih žena, i dalje je slabo shvaćen aspekt ženskog seksualnog odgovora dijelom zbog nedostatka validiranih mjera samoprocjene.”

Pa zašto onda stenju?

Studija se također nada da bi ti podaci mogli pomoći ženama koje teško dostižu vrhunac tijekom spolnog odnosa. “S valjanim opcijama mjerenja, očekuje se da ćemo naučiti više o iskustvima ženskog orgazma i u konačnici moći pružiti učinkovitije kliničke usluge za žene koje imaju poteškoća s orgazmom ili smatraju da iskustvo nedostaje u zadovoljstvu”, napisali su istraživači.

U prošlim istraživanja, ispitanice koje su se izjasnile da su glasne krevetu su pitali zašto stenju tijekom seksa, a među odgovorima najčešći su bili oni “kako bi mu pokazala da joj je ugodno ono što čini” i “kako bi prije svršio”.

Previous articleVedrana Rudan: Prljavo rublje prljavih ljudi
Next articleNevjerojatan poraz Hrvatske u riječkom trileru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here